Terminlisteproblemer etter stormen: Man City kan få to kamper i uka ut sesongen

Manchester City har 22 poeng å ta igjen på Liverpool, men etter vinterferien får de ikke mye pause i jakten.

10. feb 2020 kl 10.07 Arve Vassbotten

Stormen Ciara, stoppet i helgen Manchester Citys kamp mot West Ham. Som resultat av utsettelsen, får laget på 2. plass i Premier League noen utfordringer med terminlisten framover.

Ifølge The Times kan helgens avlysning føre til at Manchester City må spille to ganger i uken ut sesongen.

Begge to de lagene har fri neste helg, men på grunn av reglene til Premier League kan ikke kampen spilles i vinterferien.

Dermed kan de ikke spille kampen før etter den to uker lange pausen.

Tre ledige datoer

Siden Man City fortsatt er i Carabao Cup, FA-cupen og Champions League har de faktisk bare tre ledige datoer på midtuke tilgjengelig.

Det er 9. mars, 20. april og 11. mai. En av datoene blir brukt til West Ham-kampen, og en til møtet med Arsenal, som ble utsatt på grunn av finalen i Carabao Cup mot Aston Villa 1. mars.

Men det stopper ikke der. Hvis Pep Guardiolas mannskap skulle gå videre mot Real Madrid i Champions League, og Sheffield Wednesday i FA-cupen, og eventuelt nå finalen i begge turneringer, må de også finne nye datoer for kampene mot Chelsea og Newcastle, som kan føre til at klubben må spille tre kamper på en uke på et tidspunkt.

Før Liverpool-kampen 4. april skal Manchester City bryne seg på følgende motstandere: Leicester (B), Manchester United (B), Burnley (H) og Chelsea (B), og kanskje altså West Ham eller Arsenal. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]