– Det kom til et punkt for en måned siden der vi ga opp

Bernardo Silva mener de små detaljene har gått Liverpools vei denne sesongen, og påstår at City-laget ga opp ligagullet for en stund siden.

9. feb 2020 kl 20.14 Kenneth Baraas

Liverpool leder ligaen med 22 poeng ned til sin nærmeste tittelutfordrer i form av Manchester City. De lyseblå fikk ikke muligheten til å spise innpå den store luken med poeng, ettersom dagens kamp mot West Ham ble utsatt grunnet uvær. 

Den portugisiske midtbanespilleren innrømmer at ligaen har vært alt annet enn en glede denne sesongen. 

– Premier League har vært en stor skuffelse, å være så langt unna Liverpool, og nå må vi kjempe for andreplassen, sier Silva i et langt intervju med Sky Sports

– Det gjør veldig vondt fordi målet ved sesongstart er alltid (å vinne) Premier League, det er hovedturneringen og den viktigste turneringen for supporterne. 

– Så det er veldig skuffende. Det var ingen som forventet at vi skulle ligge så langt bak Liverpool i januar eller februar, så det er noe vi må lære av. Vi må kjenne til de feilene vi har gjort, og hvordan vi kan løse det. 

Videre kommer Silva med en overraskende uttalelse. 

– Jeg tror vi kom til et punkt for rundt en måned siden, eller noe rundt der, hvor vi ga opp litt for tidlig, og det er derfor vi nå er 20 og et eller annet poeng bak.

– Jeg synes vi ikke burde gjort det, og det var ikke noe vi gjorde med vilje. Jeg tror alle var skuffet over å allerede være 10, 15, 20 poeng bak dem. 

– Vi slapp oss litt ned, og vi det er noe vi ikke burde gjort, innrømmer Silva. 

MOT SLUTTEN: Silva trekker frem Liverpools evne til å avgjøre kamper når klokka nærmer seg 90 minutter. Her fra da Roberto Firmino sikret 2-1-seieren etter 84 minutter mot Wolves.

MOT SLUTTEN: Silva trekker frem Liverpools evne til å avgjøre kamper når klokka nærmer seg 90 minutter. Her fra da Roberto Firmino sikret 2-1-seieren etter 84 minutter mot Wolves.

Detaljer og skader

Silva forsøker å forklare hvorfor City har havnet så langt bak ligalederen, og fokuserer mye på de «små detaljene». 

– Jeg tror ikke det er hvordan man forsvarer seg eller angriper, jeg tror det er en blanding av mange ting. Jeg mener de små detaljene kan utgjøre store forskjeller. Denne sesongen har ikke disse små detaljene gått vår vei. Det er ikke noen unnskyldning, vi burde gjort det bedre, og vi er veldig skuffet over oss selv, sier Silva.

– Men se på skadene vi har hatt, VAR-avgjørelsene som aldri har gått vår vei. Jeg klager ikke, men i fotball så går det noen ganger din vei og noen ganger ikke. Motstanderen nærmer seg vårt mål en eller to ganger, og de scorer ett eller to mål. 

Det hintes nok spesielt til skader på spillere som Aymeric Laporte, Leroy Sané, Sergio Agüero og Benjamin Mendy, men det skal sies at Liverpool også har hatt flere av sine viktige spillere på skadelisten; Fabinho, Naby Keita, Joël Matip, Dejan Lovren, Alisson Becker, James Milner - for å nevne noen. Dette er er noe Jürgen Klopp og laget har håndtert på glimrende vis, og det kanskje grunnen til at tidligere skader i sesongen nevnes sjeldnere enn hos motstanderlagene. 

Silva fortsetter å forklare hvorfor Pep Guardiolas mannskap ligger 22 poeng bak Anfield-klubben.

– Vi har spilt på samme måte som vi har spilt i de siste sesongene. Hvis du ser på statistikken, så er vi fremdeles det laget som skaper flest sjanser, scorer mest mål, men i de avgjørende situasjonene så har vi ikke vært like heldige som i de forrige sesongene. 

– Vi slipper alltid inn i siste minutt, Liverpool scorer alltid i de siste minuttene - og disse små detaljene skaper store forskjeller i fotballen. 

Manchester City-spilleren klarer dog å se kvaliteten i Liverpool-laget. 

– Liverpool har ikke overrasket meg, de er et av de beste lagene i verden, og vi visste at de ville være sterke denne sesongen. Det er ikke bare flaks, de har mye erfaring, men de små detaljene har gått deres vei, sier Silva, før han avslutter med en liten detalj til:

– I forrige sesong, da vi spilte mot Liverpool på hjemmebane, så klarerte John Stones ballen noen millimeter på riktig side av streken. Noen ganger utgjør slike detaljer en stor forskjell, avslutter portugiseren som helt tydelig ikke liker synet av Premier League-tabellen om dagen. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]