Stadig nærmere en utvidet Champions LeagueStorklubbene advares mot å trekke seg fra ligacupen

Fra 2024 blir trolig Champions League utvidet. Det kan gå utover ligacupen.

10. feb 2020 kl 19.55 Arild Skjæveland

UEFA og European Clubs’s Association (ECA) skal være nær enighet om å utvide Champions League fra og med 2024/25-sesongen.

Ifølge The Times blir det ikke noe av de voldsomme planene der en kunne ende opp med så mye som ti ekstra kamper, men utvidelsen kan bety fire ekstra kamper per sesong, ifølge journalist Martyn Ziegler.

Det vil bety at finalistene vil ha spilt 17 kamper heller enn 13 slik det er med dagens modell. Akkurat hvordan den nye modellen skal se ut, er så langt ikke blitt offentliggjort. 

Ekstra kamper - hva med ligacupen?

Ekstra kamper fra UEFA i kampkalenderen skal plasseres et sted, og som eneste av de fem europeiske ligaene, er det i England to hjemlige cuper.

Pep Guardiola har tidligere snakket om å fjerne ligacupen. Dersom storklubbene velger å bortprioritere, eller ikke delta i det hele, kan English Football League (EFL) komme til å gå rettens vei.

Ifølge The Times ble det i 1992 underskrevet en avtale mellom Premier League, EFL og FA, som garanterer at klubbene i den øverste divisjonen skal delta i ligacupen, uten at det er satt noen tidsbegrensning på den avtalen. 

Alle forsøk på å endre avtalen kan føre til at EFL går til sak, og spesielt klubber nedover i divisjonene frykter at det vil føre til et inntektsfall dersom de store klubbene ikke er involvert, ettersom det går utover verdien av TV-rettighetene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]