Eierne besøkte Emirates før de tok avgjørelsen om å bli på Anfield

Nå skal Anfield bygges ut for andre gang siden FSG tok over.

13. feb 2020 kl 23.24 Arild Skjæveland

Liverpool presenterer i disse dager sine planer for en ny utbygging av Anfield. Denne gang er det Anfield Road End som skal bygges ut, og ta stadion til 61.000 seter.

Planen var i utgangspunktet at klubben skulle bygge et nytt stadion i Stanley Park. Det var også den opprinnelige planen da Fenway Sports Group (FSG) med John W. Henry i spissen kjøpte klubben i 2010.

Etter en tid ble det bestemt at en heller skulle bygge ut og bli der en allerede var. Før den tid var eierne på omvisning på Emirates Stadium. Det forteller Martin Broughton, som var styreleder og svært sentral da FSG tok over etter Tom Hicks og George Gillett.

– Det var den viktigste avgjørelsen. Det å gjøre det, heller enn å gå for en Emirates Stadium-løsning i Stanley Park, sier Broughton i et intervju med The Telegraph.

– Vi organiserte en tur for John til Emirates for en kamp, og tilbakemeldingen var alltid om hvor mye alle elsket stadion, utenom Arsenals supportere, sier han videre.

BYGGES UT: Anfield skal bygges ut igjen.

BYGGES UT: Anfield skal bygges ut igjen.

Føltes ikke riktig

Broughton mener det inntrykket gjorde at en tenkte mer på hva en allerede hadde på Anfield.

– De kunne umiddelbart se det, og hvorfor skulle du ville kaste bort «This is Anfield»? Emirates i Stanley Park føltes ikke riktig. Dersom han måtte bygge en ny stadion, så ville han gjort det, men innstillingen hans var at han ville gjøre alt som var mulig for å bli på Anfield, og det var viktig, sier Broughton.

– Fenway hadde vist at de kunne gjøre det før, og Red Sox sine tidligere eiere hadde kjøpt en tomt ved siden av for å bygge en ny arena. Fenway svarte: «hvorfor vil du kaste bort all tradisjonen til the Green Monster?». Likhetene var klare. De fikk det gjennom, og fikk det tilbake til sin tidligere storhetstid. Nå har de gjort det samme på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]