– Eierne har aldri lagt press på meg

Jürgen Klopp er veldig fornøyd med arbeidsforholdene.

11. jan 2020 kl 09.29 Arild Skjæveland

Liverpool har 18 fantastiske måneder bak seg, og Jürgen Klopp har nylig skrevet under på en ny kontrakt. Dersom han blir ut kontraktsperioden, slik alle håper, vil han ha vært lenger i LFC enn han har vært i sine tidligere klubber Mainz 05 og Borussia Dortmund.

Klopp forteller at han ikke har opplevd press fra eierne om at ting må gå raskere enn de gjør.

– Vi hadde en idé. Vi prøver å ta steg for steg for å utvikle oss. Situasjonen i Liverpool var slik da jeg kom - ingen spurte meg om vi skulle vinne ligaen denne sesongen eller neste, sier manageren til Liverpool Echo

– Det var klart hvilke skritt vi måtte ta. Vi måtte være med i Champions League hvert år, for det gir klubben muligheten til å utvikle seg. Muligheten til å snakke med andre spillere. Det var klart fra første sekund.

– Slik var planen til eierne. De la ikke noe press på oss og sa «dette året var ikke bra nok» og slikt. De så kampene, så på prestasjonene og tenkte «ok, vi tar de riktige stegene, la oss fortsette slik», sier Klopp.

Ignorer verden rundt

Klopp har gjort det klart at han ikke vil høre snakk om Arsenals «The Invincibles», Manchester Citys 100 poengsrekord eller andre rekorder laget hans kan slå. Han leser rett og slett ikke avisene.

– Det gode med de ikke fullt så gode tidene, er at du lærer å ignorere verden rundt deg. Dersom du ikke klarer det, er du sjanseløs. Dersom du leser avisene hver dag og tenker «åh, jeg er dårlig». Så leser du, og tenker «åh, jeg er skikkelig dårlig». Du kan ikke gjøre det, sier Klopp.

– Du lærer deg det gjennom disse periodene. Uansett hva som skjer utenfor, uansett hvilken statistikk folk snakker om - jeg aner ikke. Jeg vet ikke her og nå hvor mange kamper vi er ubeseiret, fordi det er ikke noe jeg tenker på.

NY KAMP: Jürgen Klopp og Alex Oxlade-Chamberlain på Melwood før Tottenham-kampen.

NY KAMP: Jürgen Klopp og Alex Oxlade-Chamberlain på Melwood før Tottenham-kampen.

Tenker kun på neste kamp

Han har igjen blitt kåret til månedens manager i Premier League, for fjerde gang denne sesongen. 

– Fotballen starter alltid når fløyta går, og begge lag har like muligheter. Det er det eneste vi tenker på. Forrige måned ble jeg månedens manager, og det eneste jeg tenkte var at jeg ville vinne denne måneden. Ikke fordi jeg ønsker troféet, men fordi det betyr at jeg har vunnet flest kamper. Vi ønsker å vinne disse tingene igjen og igjen. Ikke for prisen, men fordi det viser at noe gikk riktig vei.

I kveld skal Liverpool til Tottenham Hotspur Stadium.

– Det eneste som er vanskelig, er å forberede seg til neste kamp. Forberede seg til neste motstander, for Tottenham er virkelig sterke. De er inne i en vanskelig situasjon, og det gjør dem enda sterkere og farligere. Vi kan ikke dra dit slik som media og supportere, og si «Liverpool er i den formen, og de er i den formen». Nei!

– Kampen blir tøff, og vi må dra dit og vise på banen at vi har sett de riktige tingene i analysen vår.

Tottenham - Liverpool har avspark kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]