– Det er ikke noe vi tenker et sekund på

Jürgen Klopp har lite til overs for snakk om rekorder, og hva som kan komme til å skje.

11. jan 2020 kl 00.00 Arild Skjæveland

Dersom Liverpool skulle slå Tottenham lørdag kveld, vil de sette ny poengrekord etter 21 kamper i Premier League. Det snakkes om Arsenals «Invincibles», Manchester Citys 100 poeng i 2018 og alle mulige rekorder.

Jürgen Klopp er helt uinteressert.

– Denne morgenen sto jeg opp, gikk på kjøkkenet, laget kaffi til min kone og laget en kopp te til meg selv, og matet hunden. Det regnet som bare det, og jeg sto i hagen med hunden. Sånn er det, svarer Klopp til The Telegraph, og understreker med det at alt er som normalt. 

Ifølge Chris Bascombe i Telegraph er det ingen lag i de store europeiske ligaene som noen gang har tatt 61 poeng fra 21 kamper. Det er det Liverpool vil gjøre, dersom de slår José Mourinhos lag. 

Vil ikke høre snakk om det

Klopp var tidlig lei av temaet på dagens pressekonferanse.

– Herregud, hvem er det som sender deg for å stille disse spørsmålene? Vi tenker ikke på det et eneste sekund, og vi skal ikke begynne å tenke på det nå, sier Klopp.

– Dersom vi begynte å tenke på rekorder, ville vi ikke ha vunnet så mange kamper som vi har gjort til nå. I idrett er det ingen som setter rekorder fordi de ønsker å sette rekorder. Setter du rekorder, er det bare noe som skjer fordi du fokuserer på de riktige tingene, sier Klopp.

– Alle gjør sine ting, og til slutt kan det blir bra. Ja, alt er 100 prosent normalt, ingenting spesielt. Uansett hva som skjer utenfor, uansett hva folk snakker om - jeg aner ikke. Jeg vet ikke hvor mange kamper vi har gått ubeseiret, fordi jeg ikke tenker på det.

Tottenham - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]