Kom inn og forandret kampbildet

Jürgen Klopp gir Alex Oxlade-Chamberlain mye av æren for at Liverpool klarte å ta tre poeng mot West Ham.

25. feb 2020 kl 09.20 Einar Kvande

Tre minutter etter at Pablo Fornals hadde gitt West Ham en 2-1 ledelse tidlig i andre omgang på Anfield i går kveld, valgte Jürgen Klopp å erstatte en svak Naby Keita med Alex Oxlade-Chamberlain. Byttet som ble gjort med en drøy halvtime igjen av kampen viste seg å være et sjakktrekk.

Ox ga Liverpool ny energi på midtbanen, og hjalp de røde å snu 1-2 til 3-2, slik at laget dermed sikret seg sin 18. strake ligaseier.

– Vi trengte noen som kunne forandre kampbildet. Ox kom inn, og hans første bidrag var en avslutning. Skuddet gikk over, men det var likevel en avslutning. Deretter la han ut på et dribleraid som sørget for at vi kom oss i en god posisjon. Han endret dynamikken i kampen, sa Jürgen Klopp om innhoppet til Ox.

– Dersom du har noen som tar tak i kampen, og penser den i din retning, så er det til stor hjelp, la han til.

FORNØYD: Jürgen Klopp takker Alex Oxlade-Chamberlain for innsatsen.

FORNØYD: Jürgen Klopp takker Alex Oxlade-Chamberlain for innsatsen.

Har allerede begynt å fokusere på Watford

Liverpool er nå bare fire seiere unna sitt første ligamesterskap på 30 år. Men Klopp holder fortsatt beina godt plantet på bakken.

– De neste tre poengene er alltid de vanskeligste. Slik er det alltid, og vi kommer aldri til å se det på noen annen måte. Det ville være veldig merkelig om vi plutselig begynte å fokusere på de neste 12 poengene.

– Dersom vi hadde tapt denne kampen ville alle ha begynt å fokusere på at vi hadde tapt to kamper på rad, og var under press før møtet med Watford. Vi er likevel under press før møtet med Watford, for de er gode. De er veldig gode.

– Jeg så deres kamp mot Manchester United, og de kunne ha scoret først ved Troy Deeney, og hadde flere veldig gode sjanser. De spilte veldig bra da de var her, og vil kjempe for alt, for nå er vi kommet til den perioden der alle kjemper om hvert poeng.

– Kunne jeg ønsket meg en bedre posisjon foran de siste elleve kampene? Nei, jeg hadde aldri trodd at dette var mulig, men hver eneste kamp fremover blir veldig vanskelig, og det har vi stor respekt for. Vi forventer ikke en eneste enkel kamp. Ingen vil la oss få noe gratis. Vi må være klare til å jobbe, og gjøre den hardeste jobben.

– Vi jobbet hardt som en enhet mot West Ham, sammen med publikum. Jeg elsker dette faktum. Jeg kunne ikke ha satt mer pris på det enn jeg gjør. Det er virkelig spesielt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]