Paul Glatzel nærmer seg spill– Når han er tilbake vil han være en av mine gutter

Glatzel snakkes varmt om av Klopp, og har hatt samtaler med Oxlade-Chamberlain. Nå får den talentfulle tysk-briten endelig kjenne gress under føttene igjen.

20. feb 2020 kl 16.30 Jens Hapnes Rege

Paul Glatzel var blant de talentfulle ungguttene som fikk prøve seg i pre-season grunnet gode prestasjoner på akademiet.

I 2018/19-sesongen scoret Glatzel hele 29 mål og satte det avgjørende straffesparket i FA Youth Cup-finalen.

Han fikk være med på den første delen av pre-season og kom innpå i andre omgang mot Tranmere Rovers i den første kampen etter sommerferien.

Han leverte en målgivende til rekkekameraten Bobby Duncan, men fikk bare rundt 30 minutter på banen før han måtte av med en kneskade, som viste seg å være en alvorlig korsbåndsskade.

Imponerte sin tyske venn

Han fikk bare trene en uke med førstelaget før skaden, men rakk likevel å imponere Klopp.

– Uheldigvis ble Paul Glatzel alvorlig skadet, det er synd. Han er en fantastisk gutt, en fantastisk spiller - utrolig.

– Den uken vi så ham på Melwood hjalp oss veldig allerede. Når han er tilbake vil han være en av mine gutter, jeg likte virkelig hva jeg så, sa Klopp etter ungguttens skade.

Klopp har vært nøye med å nevne unggutten som en av de langtidsskadde på pressekonferansene, sammen med Clyne, og det er tydelig at han er tiltenkt en rolle i førstelagstroppen.

Glatzel fyller 19 år i dag, torsdag, og nærmer seg nå endelig spill igjen. Han ble født i Liverpool, men kan også spille for Tyskland gjennom hans foreldre.

Hjulpet av Ox

Den tysk-britiske unggutten har blitt ledsaget av Ox, som har hatt den samme skaden tidligere.

– Jeg ser på sesongen Ox hadde ofte fordi jeg vet at han hadde en tøff skade, som meg, sier 19-åringen i et intervju med liverpoolfc.com.

– Jeg hadde en samtale med ham for noen uker siden om det og vi sammenlignet stadiene av rehabiliteringen, og han påpekte at jeg bare måtte fortsette, og stole på fysioene.

– Jeg er takknemlig for hvordan fysioene har hjulpet meg så langt og jeg må bare stole på de, og forhåpentligvis er jeg snart tilbake på banen hvis jeg gjør jobben.

– Det var fantastisk for meg å høre det fra Ox, og vite at hvis jeg bare fortsetter kan jeg komme tilbake på mitt beste. Jeg kan ikke vente på å være tilbake.

På gresset

Nå har Glatzel også byttet bort gulvet på treningsrommet med det gode gresset på Melwood.

– Jeg har begynte å komme tilbake på banen i de siste ukene. Jeg har jogget lett og gjort styrkeøvelser i gymmen, jeg føler meg sterk og begynner å få skarpheten tilbake.

– Jeg har arbeidet i gymmen i seks måneder siden skaden, og har omtrent to måneder igjen av rehabiliteringen.

– Man beveger seg egentlig aldri ut når man arbeider så mye inne, man føler ikke gresset, så det er veldig kjekt å være ute igjen.

Tysk-briten ønsker ikke å forhaste en tilbakekomst, men tror den vil komme før sesongen er over.

– Jeg vet ikke nødvendigvis en dato eller kamp jeg returnerer til, men jeg tror det er omtrent to måneder, så muligens i starten av april, sa han om en mulig retur.

Akademilagene skal kjempe på flere fronter mot slutten av sesongen, og det blir gledelig å se den talentfulle spissen tilbake i spill.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]