Oxlade-Chamberlain forteller om «kjeftingen» innad i laget

Engelskmannen snakker varmt om sine midtbanekollegaer og setter pris på konkurransen.

30. jan 2020 kl 19.19 Kenneth Baraas

Alex Oxlade-Chamberlain startet og scoret i 2-0-seieren mot West Ham, men med flere spillere tilbake fra skade blir konkurransen tøffere. Det er likevel ikke noe den tidligere Arsenal-spilleren tenker noe på. 

– Egentlig ikke. Du må alltid være skjerpet og ha fullt fokus, sier Oxlade-Chamberlain, ifølge Liverpool Echo.  

– Det er klart at det er mer konkurranse når alle er tilgjengelige, men det er hvordan det er å være en del av et lag som dette - et suksessfullt lag og en stor fotballklubb. 

– Det vil alltid være kvalitetsspillere i laget, og alle er med å legge press på hverandre. Vi må hele tiden passe på å ta sjansene når vi får de, ved siden av å hjelpe hverandre.

Fabinho og Keita har nylig kommet tilbake fra skader, og det er noe Ox setter stor pris på. 

– Det er flott å se at Naby har kommet tilbake, han er en viktig brikke for oss når han er i form. Det samme gjelder Fabinho, de spiller en viktig rolle i laget vårt. 

– Naby tilfører mye til midtbanen, spesielt fremover i banen, han har kreativiteten. Og vi vet alle hvor solid Fabinho har vært defensivt i den første halvdelen av sesongen. 

SNAKKER MYE: Oxlade-Chamberlain fremhever snakketøyet til Henderson.

SNAKKER MYE: Oxlade-Chamberlain fremhever snakketøyet til Henderson.

Kjefter på hverandre

26-åringen forteller også hvordan spillerne holder hverandre på tå hev. 

– Guttene på midtbanen, spesielt Hendo og Gini (Wijnaldum) som har vært der gjennom hele sesongen, og Milly (Milner) før han pådro seg skaden sin, de har vært fantastiske. 

– Henderson er en som hele tiden holder oss gående, pusher oss hele veien og hjelper til med å holde nivået der det skal være. Vi kjefter mye på hverandre gjennom kampene, og vi er aldri fornøyde. 

– Hendo kjeftet noen ganger på meg gjennom kampen, han gjorde det samme med Trent, og Trent kjeftet tilbake - det er slik det er i dette laget. 

– Vi pusher hverandre hele tiden slik at vi alltid legger ned den innsatsen som er nødvendig. Det er en veldig fin klubb å være i, og stemningen i gruppen er lik nå som den var før sesongstart. Vi har ikke gjort noe annerledes, vi har ikke vunnet noe ennå, så det er ikke noen ekstra feiring på treningene eller noe slikt, avslutter Ox. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]