Southampton uten både formspiller og nysignering mot Liverpool

Ralph Hasenhüttl kom med skadeoppdatering og sin vurdering av Liverpool-kampen.

30. jan 2020 kl 17.52 Kenneth Baraas

«The Saints» ser ut til å bruke overgangsmarkedet til å gjøre et rent skifte på backplass. Kyle Walker-Peters har kommet inn på lån fra Tottenham, mens Cedric Soares linkes kraftig til Arsenal. 

– Jeg er veldig glad for at han (Walker-Peters) er her, og han har hatt to økter sammen med laget. Men han vil ikke være med i troppen, og det er bare sånn det er, sier Southampton-manageren, ifølge Southamptons offisielle hjemmeside.

– Cedric er ute, det samme er Stuart (Armstrong) som ikke kan trene for øyeblikket. Det kommer til å ta to-tre uker før han er på laget igjen. Det er ikke den største skaden, men han har en hofteskade som holder ham ute. 

Med andre ord er det to høyrebacker og en av Southamptons fremste formspillere som ikke er tilgjengelige til oppgjøret på Anfield. Armstrong spilte seg inn på laget rundt juletider, og midtbanespilleren står med to mål på de siste tre ligakampene.  

– Resten ser bra ut. Yan Valery er tilbake i trening siden starten av uken, og Jannik Vestergaard er tilbake etter en hoderystelse. De er klare til kamp. 

GOD TONE: Forrige møte mellom Klopp og Hasenhüttl endte 2-1 til Liverpool.

GOD TONE: Forrige møte mellom Klopp og Hasenhüttl endte 2-1 til Liverpool.

Stor prøvelse

Hasenhüttl avslører også at Cedric trolig ikke blir å se i Southampton-trøya igjen. 

– Fra vår side ser det slik ut. Kontrakten hans går ut til sommeren. Noen ganger skjer ting raskt i fotballverdenen. For både oss og ham, er den beste måten å si «Greit, hvis du vil forlate klubben, så gjør det. Du har noen måneder igjen av kontrakten, da er det bedre at du drar, så kan vi konsentrere oss om å utvikle andre spillere»

Den østerrikske manageren fikk spørsmål om det er mulig å slå et ubeseiret Liverpool-lag. 

– Alle lag kan tape kamper, men de er den største testen som finnes for tiden, er Hasenhüttls korte vurdering av møtet med den suverene ligalederen. 

Liverpool - Southampton spilles lørdag kl. 16:00, og vises på TV 2 Sport Premium. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]