– Liverpool fortjente å vinne

Ralph Hasenhüttl mener hans lag måtte spilt den perfekte kamp for å få med seg poeng fredag kveld.

6. apr 2019 kl 12.05 Arild Skjæveland

Southampton startet meget bra i kampen på St. Mary’s fredag kveld, og de første 20 minuttene var det hjemmelaget som var det førende laget.

Ralph Hasenhüttl og Jürgen Klopp er gamle kjente, og tok trenerutdanningen sammen, men det var bare den andre gangen de møttes som managere. Hasenhüttl mente laget hans burde vært mer kliniske i perioden Liverpool slet.

– Når du scorer så tidlig så vet du at det er en lang vei igjen for å vinne mot et så godt lag. Kanskje kom det litt for tidlig. Det andre er at du må være mer klinisk dersom du har en ny sjanse i perioden de sliter litt, sier Southampton-manageren til lokalavisen Daily Echo.

Hjemmelaget tok ledelsen ved Shane Long etter ni minutter. De hadde en ny stor sjanse ti minutter senere.

– Dersom vi hadde ledet 2-0, og forsvart oss slik vi gjorde i 80 minutter, så hadde vi gjort det vanskelig.

– Fortjent at Liverpool vant

Det var Hasenhüttls gamle elev Naby Keita som stanget inn utligningsmålet.

– Det første målet var litt offside, så det var ikke perfekt for oss, men et lag med denne kvaliteten spilte bra og chippet ballen fremover og var farlige i boksen vår. Det å forsvare seg mot absolutt alt er nesten umulig.

Mohamed Salah kontret så inn 2-1, før Henderson satte inn 3-1.

– Det er vondt at vi slapp inn det andre målet, for i 80 minutter vant de nesten ingen baller der de kunne kontre, og planen var å hindre dem fra å komme i slike situasjoner. Så gjør vi en slik feil i de siste ti minuttene.

Southampton-manageren mente at Liverpool fortjente seieren når alt kom til alt.

– Mot et slikt lag er ikke det mulig, og når du får det andre målet imot går du for det, og det tredje målet hadde liten betydning. Detvar en fortjent seier for Liverpool, som prøvde alt, men vi viste igjen at vi kjemper for alt, og i 80 minutter var det en veldig god kamp mot et veldig godt lag, sier østerrikeren.

– Vi visste at vi trengte bortimot den perfekte kampen mot et såt lag. Vi spilte en meget god kamp, men det var ikke nok. Jeg er stolt over laget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]