Om noen nevner å vinne ligaen på trening, får de med kapteinen å gjøre

Jordan Henderson gir sine medspillere streng beskjed om å holde kjeft om noen i troppen så mye som nevner muligheten for å vinne ligaen.

24. feb 2020 kl 08.47 Einar Kvande

Liverpool trenger bare fem seiere til på tolv kamper for å sikre seg sitt første ligamesterskap siden 1990, men kaptein Jordan Henderson sørger for at ingen innad i troppen selger skinnet før bjørnen er skutt. Det forteller lagkamerat Alex Oxlade-Chamberlain til Mirror.

– Om noen så mye som mumler at det er mulighet for å vinne ligaen, så vil Jordan be dem holde kjeft med en gang. Slik er han utad også. Han sørger for at vi ikke tar noe for gitt. Han er så målbevisst og fokusert på neste kamp, og neste arbeidsoppgave, slår Oxlade-Chamberlain fast.

Aldri helt fornøyd

Ox mener at lagkaptein Hendo har en unik vinnervilje som har smittet over på resten av troppen, og som gjennomsyrer hele klubben for øyeblikket.

– Jeg ser opp til Jordan, for han har løftet Champions League-trofeet som kaptein. Du kunne se hvor mye det betød for ham. Men du kan ikke tro han har løftet et eneste trofé slik han driver oss videre.

Ønsket om å vinne trofeer var en av årsakene til at Oxlade-Chamberlain sluttet seg til Liverpool fra Arsenal i 2017.

– Jeg jobber for å bli så god som mulig, og det er viktig å aldri bli helt fornøyd. Min far sa alltid at du kan se deg tilbake og være fornøyd når du ikke kan spille lenger. Frem til da må du alltid presse deg for å bli bedre, og aldri være fornøyd. Det er akkurat hva laget gjør nå også.

– Det er slik vi er som lag, og slik jeg er som menneske. Min far hamret dette inn i meg, så jeg tar aldri noe for gitt. Du må hele tiden se fremover mot neste mål.

Oxlade-Chamberlain er en kandidat til å starte kveldens kamp mot West Ham, mens Henderson er ute i tre uker med en hamstringskade.

Liverpool - West Ham spilles mandag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]