– Vi slo det beste laget i verden

Diego Simeone understreker supporternes viktighet i deres store seier mot Liverpool.

19. feb 2020 kl 09.32 Jens Hapnes Rege

Da Diego Simeone møtte pressen før tirsdagens kamp sa han følgende:

– Jeg vet at stadion kommer til å eksplodere i morgen. Vi kommer til å spille mot fans som høres i Liverpool, men jeg stoler virkelig på våre fans og mine spillere.

Han fikk definitivt rett i det. Atletico Madrid fikk den best mulige starten da ballen datt i beina til Saul Niguez etter en corner tidlig i kampen, og forsvarte seg pliktoppfyllende i de resterende 90 minuttene. 

Viktige supportere

Simeone understreker deres supporteres viktighet i den store seieren, og påpeker spesielt innsatsen de gjorde før kampen.

– Jeg tror vi begynte å vinne kampen da bussen svingte rundt rundkjøringen og vi så folkets reaksjon. Det begeistret oss, og noe nydelig våknet i oss, sa han ifølge Liverpool Echo etter kampen.

– Følelsen som kom fra folket, svaret fra folket - jeg har sjeldent sett noe slikt. De var med hele kampen. Jeg fikk lyst til å knyte skoene og være utpå banen selv. Det var hele kampen, og sannheten er at det var veldig spennende. 

– Ordet jeg tenker på er trygghet. Trygghet på at man kan klare det som et lag. Laget svarte med strålende innsats. 

– Det er ikke den beste kvelden, ettersom vi ikke har vunnet noe enda, men det var uvanlig og spennende. Ingen glemmer denne kampen - vi slo det beste laget i verden.

Simeone var svært aktiv på sidelinjen, og levde vært øyeblikk av kampen. Da Andy Robertson ble konfrontert med hans oppførsel hadde han følgende å si. 

– Det er sånn han (Simeone) er. Når man ikke spiller mot han er det sannsynligvis kult å se på. Vi har ikke noen problemer med det. 

Liverpool må vente helt til 11. mars før den neste tvekampen mot Simeones mannskap. Før den tid kan de ha plukket opp ni poeng i Premier League mot West Ham, Watford og Bournemouth og i tillegg venter et møte med Chelsea i FA-cupen i begynnelsen av mars. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]