£762M å betale for Premier League klubber hvis sesongen ikke fullføres

Mektige fjernsynsselskaper kan kreve ved brudd på kontrakten.

19. mar 2020 kl 22.08 Torbjørn Flatin

Møtet mellom Premier League klubbene, via telefon i London, blir betegnet som «samstemmig» og «lite dramatisk» av en kilde som The Athletic har snakket med. «Klubbene hadde gjort seg opp sin egen mening om veien fremover før de snakket. Ethvert forsøk på å mene at dagens tabell skulle gjelde ville ha skapt opprør.»

Store beløp

En faktor i dette er at klubbene i Premier League har en lukrativ avtale med engelske fjernsynsselskaper, hvor Sky er den største aktøren. Selskapet taper nå daglig store beløp uten mulighet til å sende direktesendt sport, og da spesielt fra Premier League. Abonnenter har fått beskjed at de kan fryse sin sportspakke så lenge suspensjonen som følge av koronaviruset holder på.

Klubbene skal motta TV-penger to ganger i året, i august og februar, slik at de nylig mottok sine beløp for resten av sesongen.

Ifølge The Athletic vil det koste klubbene i Premier League £762M dersom sesongen 2019/20 ikke blir ferdigspilt og den avtalte kontrakten slik sett brytes. Det fikk klubbene informasjon om på torsdagens møte.

Tomme tribuner

Dette skal bidra til at noen klubber seriøst synes å vurdere at det skal spilles kamper uten publikum dersom virusfrykten ikke er blitt avblåst. Foreløpig er alt spill i Premier League utsatt til og med 30. april.

Dette skal det være uenighet om og andre klubber mener en slik løsning er urealistisk, men det synes å være stor aksept for at konsekvensene ved ikke å fullføre sesongen vil være betydelige.

Det har igjen bidratt til at det er «100 prosent støtte» for at ligasesongen 2019/20 fullføres. Det kan ikke utelukkes at det blir en løsning som inkluderer kamper som går uten publikum, men hvor alle i så fall sendes live på fjernsyn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]