Uttalelse fra UEFALegger opp til at Premier League skal fullføres

Utsettelsen av EM gir større spillerom.

17. mar 2020 kl 15.43 Kenneth Baraas

Det som mange spådde ble utfallet av dagens UEFA-møte. Europamesterskapet som skulle blitt avholdt denne sommeren utsettes til 2021. 

Nå har UEFA gått ut med en pressemelding som forklarer grunnlaget for avgjørelsen. 

«UEFA kunngjorde i dag utsettelse av EM 2020, som skulle spilles i juni og juli i år. Helsen til alle som er involvert i spillet er blitt prioritert, så vel som å unngå å legge unødvendig press på nasjonale offentlige tjenester som er involvert rundt arrangering av kamper. Flyttingen vil hjelpe alle hjemlige ligaer i Europa, som for øyeblikket er på vent på grunn av COVID-19-situasjonen, å bli fullført.» 

Ønsker å fullføre

Det er tydelig at målet er å fullføre de europeiske ligaene innen utgangen av juni. Samtidig er det allerede satt datoer for finalene i Champions League og Europa League i slutten av samme måned. 

«En gruppe med deltagelse av ligaer og klubbrepresentanter har samarbeidet for å undersøke åpninger i kalenderen som gjør det mulig å fullføre inneværende sesong.»

Videre uttaler UEFA at landskamper som skulle vært arrangert i slutten av mars flyttes til starten av juni, etter en ny vurdering av situasjonen. 

Dog er det mye som er utenfor UEFAs og Premier Leagues kontroll, og det er foreløpig ikke foreslått noen datoer for når de europeiske ligaene eventuelt skal gjenopptas. 

Torsdag skal Premier League ha møte med sine klubber. 

Les hele pressemeldingen her.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]