UEFAs ønsker etter utsettelsen av EM

Det ble tidligere i dag bestemt å flytte europamesterskapet til neste sommer.

17. mar 2020 kl 14.35 Kenneth Baraas

Norges Fotballforbund var noe overraskende først ute med å dele nyheten om at sommerens EM-turnering er utsatt til 2021. 

Det gir en større sannsynlighet for at det planlegges at hjemlige ligaer rundt om i Europa skal fullføres, samt Champions League og Europa League, ifølge The Telegraph. Dog kan det ennå ikke bestemmes noen datoer for når det eventuelt vil foregå, grunnet usikkerheten rundt den pågående spredningen av koronaviruset. 

Ønsker å gjennomføre

I så fall vil det bety at UEFA er åpne for å diskutere formatet i sine turneringer, for eksempel at Champions League og Europaleague kan gjøre til «mini-turneringer» som spilles over få dager - men det er kun en teori. 

Spanske Marca melder at UEFA satte datoer for finalene i de to ovennevnte turneringene under dagens møte. Finalen i Champions League skal angivelig arrangeres 27. juni, mens Europa League-finalen skal spilles 24. juni - så sant det er mulig. 

Det er altså mye som tyder på at det ønskes å få til en løsning før 30. juni, da flere spillerkontrakter går ut. 

UEFA skal fra sin side ønske at samtlige klubbturneringer avsluttes innen juni er omme, og ser helst at ligaene starter igjen på likt ved neste sesong, ifølge The Telegraph. 

Situasjonen rundt COVID-19 er uansett svært uoversiktlig, og det er vanskelig for de europeiske ligaene å planlegge fremover. Det at EM flyttes gir et lite pusterom, men det gir ingen garanti for at sesongene faktisk vil gjennomføres. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]