UEFA-presidenten oppfordrer FA til å kutte ut ligacupen

UEFA-president Aleksander Ceferin mener det er den beste løsningen.

5. mar 2020 kl 23.18 Arild Skjæveland

Jürgen Klopp har vært en av de som har uttalt seg mest om kampbelastningen til sine spillere. Med utvidelse av Champions League, utvidet VM for klubblag og en rekke internasjonale mesterskap, er antall kamper spillerne må gjennom et hett tema.

UEFA-president Aleksander Ceferin har snakket om problemet. Han mener at nøkkelen ligger i den engelske ligacupen.

– Ligacupen er allerede avskaffet i Frankrike. Det er bare i England den fortsatt er. Jeg tror alle vet at det ville blitt bedre for alle dersom den ikke ble spilt lenger, sier presidenten til The Times.

Glad i tradisjoner

Sloveneren mener det er tradisjoner som setter en stopper for at også England bare kutter ut sin andre cupturnering.

– Problemet er at du finansierer en del klubber som er vanskeligstilt gjennom den cupen, så jeg forstår problemet, sier han videre.

– Engelskmennene er også ganske glade i tradisjoner, og liker ting som har vært der i årevis. 

Vil ha offside-endring for VAR

Ceferin har også snakket om de kontroversielle offside-situasjonene i Premier League denne sesongen, der mål har blitt annullert på grunn av millimeter.

En endring kan komme allerede til EM 2020. 

– Ja, absolutt. Tykkere linjer er avgjørende for meg, for dersom du taper en kamp verdt 100 millioner euro på grunn av én centimeter, fordi foten eller nesa di er lang, er det litt for mye.

– Linjen som blir tegnet er subjektivt, fordi han er eller hun som tegner den sitter i en buss eller hvor enn de er. Det må være en klar og åpenbar feil. Det er ingen vei tilbake med VAR nå, men la oss se hvordan vi forbedrer det, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]