Konsekvensene av Man City-avgjørelsen:Først ut i kampen om det som nå er «den viktige femteplassen»

Manchester City kan også risikere poengtrekk i Premier League.

14. feb 2020 kl 22.58 Arve Vassbotten

Det har i mange år vært snakk om «den viktige fjerdeplassen» i Premier League, som gir Champions League-plass.

Om avgjørelsen om å stenge ute Manchester City fra Champions League i to sesonger blir stående, så kan det bli «den viktige femteplassen» det blir snakk om denne sesongen.

Ifølge Sky Sports vil Champions League-plassen gå til laget på 5. plass om Manchester City havner i topp fire, og så mister plassen i turneringen.

Sheffield United til Champions League?

Leicester har nå 50 poeng på 3. plass, og er ett poeng bak Manchester City med en kamp mer spilt. På 4. plass er Chelsea med 41 poeng.

5. plassen innehas nå av Sheffield United, som har 39 poeng etter 26 kamper, men de kan tas igjen av Tottenham som har 37 poeng og en mindre kamp spilt. Tottenham spiller borte mot Astin Villa på mandag.

Med ett poeng mot Leicester fredag, passerte Wolverhampton både Everton og Manchester United. Wolves har nå 36 poeng, det samme har Everton, mens Man Utd har 35 poeng og en kamp mindre spilt.

For Liverpools del, vil de være sikret Champions League-spill neste sesong med seier mot Norwich lørdag - om anken i CAS ikke fører til endring av utestengelsen.

UEFA rule 4.08:

«A club which is not admitted to the competition is replaced by the next best-placed club in the top domestic championship of the same association, provided the new club fulfils the admission criteria. In this case, the access list (see Annex A) is adjusted accordingly.»

Risikerer poengtrekk?

Det er også flere som antyder at utestengelsen kan få innvirkninger også på Premier League. Independent skriver at Manchester City kan risikere å bli trukket poeng i Premier League om bruddet på Financial Fair Play opprettholdes.

Kilder avisen har snakket med sier at man må oppgi riktige opplysninger for å få Premier League-lisens, og at denne bør stemme overens med det som sendes inn til UEFA.

Det er lite sannsynlig at de ikke får ny lisens i Premier League, men i ytterste konsekvent påpeker Idependent at Football League nylig endret reglene så en klubb som blir kastet ut må begynne i League Two.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]