– Vil du bli en god manager, må du se Liverpools kamper

Julian Nagelsmann er en av Europas mest ettertraktede unge managere.

14. feb 2020 kl 13.53 Arild Skjæveland

Julian Nagelsmann er bare 32 år gammel, men har allerede fire år bak seg som manager i Bundesliga. Først med Hoffenheim, og nå med RB Leipzig der han er med å kjempe om ligatittelen.

Liverpool har møtt tyskeren, og det var hans Hoffenheim de helrøde slo da de kvalifiserte seg til Champions League-gruppespillet for første gang under Jürgen Klopp. 

Nagelsmann har blitt linket til jobber i Bayern München, Real Madrid og Tottenham, og regnes som en av Europas mest ettertraktede unge managere. I et intervju med Melissa Reddy i The Independent snakker han varmt om Liverpool.

– Jeg ser mye Liverpool og Manchester City. Forrige sesong var City veldig fleksible, og hadde så mange måter å åpne opp en kamp, med så mange interessante posisjoner med ballen. Det er alltid fascinerende å se Pep Guardiola sine lag, sier han. 

– Liverpool har utviklet seg så bra, og spesielt med ballen og med å variere. I de to første sesongene under Jürgen Klopp handlet det mer om kontringer og å skape øyeblikk offensivt. Det er den samme prosessen vi går gjennom nå i Leipzig. Vi utvider for å ikke bare være avhengig av press og kontringer, sier han.

– Må se Liverpool

Han er veldig begeistret for det Klopp sitt lag gjør denne sesongen.

– Dersom du vil bli en god manager, så må du se Liverpools kamper. Det de gjør er utrolig, sier 32-åringen.

– Det er prestasjonene du kan lære av, men viktigere enn det er hva du kan ta fra innstillingen deres.

– Det er galskap når du har slik suksess. Du leder med 22 poeng til neste lag i ligaen, men gjør mer og mer for å vinne kamper. Det er en stor beskjed å gi til spillerne, og spesielt til de yngre spillerne. De bør lære fra Liverpool, at de alltid må være sultne for å bli bedre.

– Det betyr ikke noe om du nesten er mester, du må fortsette med å vinne, og vinne, og vinne.

Nagelsmann har en spiller i angrep som er kraftig linket til Liverpool for tiden. Timo Werner har 25 mål og 10 målgivende på 30 kamper denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]