Vi fulgte pressekonferansen– Mané og Milner aktuelle mot Norwich. Shaqiri, Clyne og Glatzel er de eneste spillerne som er ute

Liverpool skal møte Norwich lørdag kveld. Nå har Jürgen Klopp holdt sin pressekonferanse.

14. feb 2020 kl 11.26 Arild Skjæveland

Lørdag kveld er det endelig Premier League-fotball igjen, når Liverpool gjester Carrow Road.

Jürgen Klopp har møtt pressen på Melwood. Vi fulgte pressekonferansen i denne artikkelen. Du kan selv se den i videovinduet over.

Norwich - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Klopp er nå på plass..

Salah og OL

– Nei, ingen avgjørelse er tatt. Det er klart at jeg ikke ønsker at han skal miste pre-season, men jeg må vurdere forskjellige ting.

– Vi kan ikke diskutere det ettersom jeg ikke vet så mye enda. Vi vil snakke, og så får vi se. Ingen har kontaktet oss enda.

Tittelracet sammenlignet med Dortmund

– Jeg aner ikke hvordan det føltes i Dortmund. Det var overraskende og intenst. Folk stiller rare spørsmål og du må svare. Du er ikke så ulik tyskerne.

– Dersom du vil ha suksess må du prestere jevnt, og er du det på en god måte så har du en sjanse til å vinne noe. Det er det vi alltid ønsket. Så langt er ingenting avgjort. 

– Det er det fineste problemet du kan ha i fotball. Det er ikke mulig, vi kan ikke si det du ønsker at vi skal si - for vi tenker ikke slik. Det er mange kamper igjen. Vi har en pressekonferanse foran Norwich-kampen, og dette er spørsmål to eller tre, men enda er ikke Norwich nevnt.

– Vi har forberedt oss på Norwich siden mandag. Vi har ikke noe annet valg - vi må gjøre Norwich til vårt livs viktigste kamp.

– Folk tenker det vil være enkelt fordi de ser tabellen uten å tenke på noe annet, men vi vet hvilke problemer vi kan få - og hvilke problemer vi kan gi dem.

Vinterpausen

–Det er dumt at vi må forklare hvorfor det er til nytte med en uke fri. Noen brukte det til treningsleir, men vi sendte spillerne verden rundt. Vi ønsket at de skulle hvile. 

– Det handler om å bruke tiden til hvile og restitusjon. Mye bra har skjedd denne uken. Du mister ikke så mye med en uke fri, men du kan få mye, og derfor er det viktig for oss.

Valentines Day...

I dag er det Valentines Day, og manageren fikk spørsmål om hva som er hans favorittøyeblikk så langt i klubben.

– Champions League-finalen, ja? Det endte på den beste mulige måten. Det er kampen jeg elsker, og aldri vil glemme. Enkelt. Den første finalen vi vant, og forhåpentligvis ikke den siste.

Spillere som spiller med smerte

– Det er vanlig for profesjonelle fotballspillere å spille med smerte, slik er det. Jeg gjorde det alltid som spiller, men ingen snakket om det da det var meg, for jeg spilte fortsatt dårlig.

– Henderson fikk en smell mot Barca, men sa at det bare var smerte, og fortsatte. Etter desember og januar hadde vi ikke en ensete spiller uten smerte i stallen.

Lørdagens motstander

– Denne ligaen er så sterk, men jeg beundrer prinsippene deres. Kampen mot dem i august er et godt eksempel for sesongen deres. God fotball, super coaching, du kan se alt. De har skapt problemer for 95 prosent av lagene de har møtt, og derfor er de i den situasjonen de er.

– Det er en klubb som holder sammen, og selv om det høres rart ut er de i en god situasjon. Du kan se på overgangene de gjorde i vinter. De har perspektiv for neste sesong, vil ha et bra lag igjen, og ingen setter spørsmål med Daniel Farke som gjør en super jobb. 

– Jeg var i en lignende klubb i Mainz. Vi spilte god fotball, men kunne ikke bli i ligaen. Vi måtte gå ned, og så opp igjen.

– Vi vil kjenne kvalitetene til Norwich, men må sørge for at de vil kjenne på kvalitetene våre.

Champions League igjen neste uke

– Noen ganger, dersom du ikke er i en god situasjon, kan Champions League være som en ferie. Vi er ikke i den situasjonen. Vi skal møte et av de vanskeligste lagene vi kan møte i Atletico Madrid, men det er ikke problemet mitt for øyeblikket.

– Fra mandag av vil vi være i Champions League-modus.

Skadesituasjonen

– De har trent, og når de er aktuelle vil du alltid tenke på å bruke dem.

– Utenom Shaq, Clyne og Glatzel, er alle spillerne i trening. Vi har noen gode alternativer, og det hadde vært fint om det kunne fortsatt slik. Alt er bra.

Laget som tok seg videre i FA cupen

– Det var flott. Jeg er veldig glad for guttene. Jeg har snakket med dem, og alle nøt det veldig. De elsket det. Det var sensasjonelt med supporterne som gjorde at stadion ble utsolgt og skapte en slik atmosfære.

– Vi fortjente seieren. Det var veldig kult.

At City - West Ham må spilles i vinterpausen

– Vinterværet - en kan ikke endre det. Vi hadde ikke et standpunkt mot FA cupen, vi bestemte bare at en vinterpause måtte være en pause.

– Folk sier alltid 'ja de tjener mye' men vi må være 100.000% i dette øyeblikket. Jeg håper bare at vi kan finne en løsning på disse tingene.

– Du kan ikke gjøre alle tilfreds. Du må tenke litt mer enn å bare spille kamper, og det er det vi prøver å få en diskusjon rundt. Vi må sørge for at det er tid for en hvil mellom kampene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]