Pukki og Cantwell har scoret 17 av Norwich sine 24 mål

Finnen var en stund toppscorer i Premier League.

14. feb 2020 kl 10.17 Arild Skjæveland

I august ble Liverpool-supportere kjent med den 29 år gamle finnen Teemu Pukki. Etter en fantastisk sesong i Championship, der han ble toppscorer med 29 mål og ni målgivende, var Anfield hans første møte med Premier League.

Virgil van Dijk sin gamle lagkamerat fra Celtic viste at han hadde det som skulle til for å score mål også på det øverste nivået, og scoret Norwich sitt reduseringsmål i åpningskampen.

Han fulgte opp med å score hattrick mot Newcastle i neste kamp, mål og målgivende mot Chelsea i den tredje kampen, før han gjorde det samme i 3-2 seieren mot Manchester City i femte serierunde. På dette tidspunktet var han toppscorer i Premier League, med seks mål og to målgivende på fem serierunder.

Tørke til desember

Så kom tørken. Finnen var ikke involvert i scoringer før han leverte målgivende i en 2-0 seier over Everton i slutten av desember. Hjemme mot Arsenal i runden etter kom endelig hans sjuende scoring - da var vi kommet til 1. desember.

Pukki gikk målløs av banen borte mot Newcastle i forrige ligarunde, men scoret både mot Bournemouth og Tottenham før det.

Han står nå med imponerende 11 mål og tre målgivende på sine 24 Premier League-kamper så langt denne sesongen.

To hovedkilder til mål

Norwich har scoret 24 mål på sine 25 kamper i ligaen denne sesongen. Pukki har 11 av dem, og stjerneskuddet Todd Cantwell har scoret seks.

Selv om tallene viser at de har en av de mest kreative offensive spillerne i ligaen i Emiliano Buendía, har han så langt ikke bidratt med scoring denne sesongen.

Jürgen Klopp sin gamle elev Mario Vrancic har scoret én gang. Det samme har Alexander Tettey, Onel Hernandez, Kenny McLean og Josip Drmic. Dennis Srbeny er ikke lenger i klubben, og har scoret ett mål. 

Norwich har altså kun åtte spillere som har funnet veien til nettmaskene. Til sammenligning har Liverpool scoret 60 mål, og har 16 ulike målscorere.

Norwich - Liverpool spilles lørdag kl. 18.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]