Det meste handlet om FA cupen på dagens pressekonferanse– Folk vil si at det er respektløst, men noen må si ifra

Det meste handlet FA cupen på pressekonferansen før West Ham-kampen.

28. jan 2020 kl 12.57 Arild Skjæveland

Onsdag kveld skal Liverpool spille borte mot West Ham på London Stadium.

Vi oppdaterte denne artikkelen fortløpende med alt Klopp sa. Du kan se pressekonferansen i videovinduet over.

West Ham - Liverpool spilles onsdag kl. 20.45, og sendes på TV 2 Sport Premium

Klopp er nå på plass.

Shrewsbury og FA cupen

– Jeg synes litt synd på Shrewsbury, for etter kampen snakket alle om det jeg sa heller enn prestasjonen deres.

– Vi ønsker å ta oss videre til neste runde, og det er fortsatt slik. Det er ikke slik at vi ga opp. Jeg må ta upopulære avgjørelser. Jeg vil ta avgjørelser etter situasjonen vi er i.

– Vi vil videre til neste runde, og det er planen. Hvorfor skulle ikke U23-laget vårt være i stand til å gjøre det?

Det har blitt hevdet at klubbene hele tiden visste at omkampene skulle spilles denne uken. Det stemmer visst nok ikke.

– FA prøvde å flytte kamper til midtuken for å lette på den intense perioden. Uansett hvem som var involvert i det, kanskje fra oss, glemte å si nei. De ga oss to uker, og det var ikke klart hvilken uke. Vi kan ikke ha en uke fri og si «ok, det er to dager til å forberede en Champions League-kamp»

– Vi planlegger langt frem. Jeg kan ikke planlegge når det kommer en hektisk periode. Jeg bestemte for tre uker siden at vi skulle ha en pause, på grunn av brevet vi fikk i april 2019.

– Jeg vet ikke hvem som har vært med i diskusjonene, men ingen sportsfolk var med. Den uken er det pause. Spillerne våre vil trene når de er borte, men ikke på Melwood.

At han ikke er tilstede

– Jeg ønsker ikke å være i midten av denne diskusjonen. Jeg har sagt det før. Det handler om å ta et standpunkt. Dersom folk mener at jeg er lat og respektløs som ikke er der, så kan jeg ikke endre på det og jeg er ikke interessert.

– Jeg føler ansvaret mitt for spillerne, og vi har bestemt at for dem og oss som gruppe vil det bli en vinterpause.

– Vi måtte ta en avgjørelse, og det har jeg gjort. Nå ser det ut som at folk ønsker noe annet.

– Om jeg kan være der for kampen? Selvsagt, men det er en misforståelse av trenerne. Jeg kan ikke bare stille opp og være der i to dager. De trenger treneren sin, og det er Critchley. Vi vil prøve å vinne.

– Vinterpausen må settes for de neste årene. Vi må finne en løsning slik at det ikke blir slik igjen - det er ikke sånn det bør være.

– Vi måtte gjøre det klart hva vi mente. Folk vil si at det er respektløst, men det er ikke sant. Dersom vi ikke gjør noe, vil ingenting endre seg. Diskusjonene nå er bra, og jeg har fått mye støtte i lignende situasjoner hvert år.

Mané sin skade

Sadio Mané sin skade er ikke mer alvorlig enn at han mister de neste to kampene, mot West Ham og Southampton.

– Sadio blir ikke involvert mot West Ham, og trolig ikke mot Southampton. Etter det vil han være tilbake på sporet. Han har en liten muskelrift, som er alvorlig nok. Vi var heldig med at det ikke var for alvorlig. Han vil ha vært ute i tre kamper.

Kobe Bryants dødsfall

På søndag omkom den amerikanske basketball-legenden Kobe Bryant i en helikopterstyrt.

– Jeg var sjokkert. Jeg møtte ham en gang, og vi tok en selfie sammen. Jeg var en stor beundrer. Når det kom til veldedighet og slike ting.

– Det viser hvor fort ting kan ende. Et fantastisk liv. Alle de andre menneskene også, det var veldig trist.

West Ham som neste motstander

– West Ham kjemper om å bli i ligaen, og slik ser det ut. En stor kamp. Fire eller fem bak, ulike alternativer, men vi må være klare.

– De har ingen tid å kaste bort. Det vil bli tøft. Vi kan gjøre det vi må gjøre - kjempe og sette intensitsnivået. 

– Antonio og Lanzini kan komme til å spille, og det vil bli tøft, men det er det Premier League handler om.

Tilbake til Shrewsbury

FA cupen, omkamper og Shrewsbury er igjen tema.

– Jeg vil ikke være den som tar avgjørelsen, men da Shrews scoret 2-2 tenkte jeg 'ah, kanskje det er skjebnen'. Jeg har hørt at folk har klare meninger om omkamper og finanser for klubber lenger nede i systemet og så videre. Jeg skjønner det 100 prosent. Omkamper kan ikke være løsningen, la oss finne andre.

– Dersom det ble en straffekonkurranse kan de gå til neste runde. Har de stall til å spille tre kamper i uken? Det er et problem for dem også.

– Omkampene gir alle problemer. Økonomisk, ja, vi trenger en løsning for du kan ikke ta det bort fra klubbene. Der må vi finne en løsning.

– Jeg må se det større bildet, og det er det jeg gjør. Jeg vil ikke være der fordi jeg ikke vil, men det handler ikke om å bare stille opp. Det er om hva som er best for guttene, og det er å ha treneren sin der. Guttene har 100 prosent en sjanse mot Shrewsbury.

– Jeg har sagt det jeg har sagt, men jeg aner ikke om FA vil endre på noe. Vi må diskutere annerledes. Spillernes situasjon må endre seg. Copa America, EM; toppklassespillere har ingen pause på sommeren. 2021 har VM for klubblag. Pausene fylles opp.

– Mitt hovedproblem nå er West Ham, men jeg ønsker ikke å være den personen som roper ut for alle om dette. Vi må være sterke sammen og si 'nei, vi kan ikke gjøre det slik'. Ellers blir det bare mer og mer. Vi ønsker å spille så mye som mulig, men ikke hele tiden.

– Her spilles det konstant, hele tiden. Spillerne kan ikke gjøre det. Vi har begrensede karrierer og prestasjonsnivå, så hvorfor skal jeg komme hit og spille det? Det er feil melding å sende ut. Fra et fotballperspektiv trenger ungguttene treneren sin.

– 99 prosent av alt vi diskuterer er ting jeg ikke ville snakket offentlig om, men det må være riktig løsning til et spesifikt problem. Dersom noen spør meg, så er det ikke noe problem.

Firmino sine scoringer

– Det er merkelig at alle er på bortebane, men han er viktig. Takk Gud for ham. Det er rene tilfeldigheter.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]