– Dere kan gå hjem etter denne pressekonferansen og få en fin rolig kveld

Jûrgen Klopp var klinkende klar på at det vil skje lite eller ingenting hos Liverpool frem til transfervinduet stenger ved midnatt.

31. jan 2020 kl 14.23 Einar Kvande

Vi fulgte dagens pressekonferanse med løpende tekstoppdatering, og du kan se pressekonferansen i sin helhet i vinduet over.

Om det vil skje noe på transfervinduets siste dag

– Innkommende vil det ikke skje noe. Utgående er det ingenting som jeg har hørt om. Dere kan forlate Melwood etter pressekonferansen og få en rolig kveld. Det handler ikke om å slappe av for oss. Ingen er avslappet for øyeblikket. Vi er ikke travelt opptatt med transferavgjørelser for øyeblikket, men vi er konstant i samtaler og utveksler ideer og tanker som kan hjelpe oss på lang sikt.

Om Salahs potensielle OL-deltakelse

– Ingen avgjørelse er tatt. Det jeg har å si til Mo om dette vil jeg si bare til ham, det er alt. Ingen av partene har tatt noen avgjørelse. Jeg ønsker vi kunne hatt hele troppen sammen for preseason, men det er ikke mulig av ulike grunner.

Om poengfangsten så langt

– Hovedmålet vårt foran sesongstart var å kvalifisere oss for Champions League. Det hjelper på planleggingen om vi klarer dette tidlig.

Om Southampton

– Vi har ikke sagt et ord om Southampton ennå, som er mitt hovedfokus nå. Hadde vi et travelt transfervindu i fjor? Året før det sikret vi oss Virg, men jo bedre sesong og jo bedre tropp, dess mindre har vi å gjøre. Planen er å handle om sommeren, men skader kan selvsagt forandre på det. Dersom vi ikke spiller intenst i morgen vil vi få et problem, for Southampton er superintense. Dette blir en helt annen kamp enn den på onsdag. Jeg kunne ikke hatt større respekt for det de gjør.

Om Danny Ings

– Alle i bygningen er veldig glade for utviklingen til Danny Ings. Han er fortsatt vår gutt. Sett bort fra i morgen, så kunne jeg ikke ha ønsket ham mer lykke til. Han er en vidunderlig person. Han er i storform, og jeg gleder meg til å møte ham i morgen. Han hadde et veldig godt forhold til staben her. Jeg kom hit den 15. oktober, og han ble skadet på sin første treningsøkt under min ledelse. Fra det øyeblikket fikk han hjelp av staben, og hadde sine opp- og nedturer. Han er nær å bli tatt ut på landslaget nå. Målene han scorer er eksepsjonelle.

Om Ralph Hassenhütl

– Jeg så ikke kampen de tapte 9-0. Jeg så hjemmekampen mot Chelsea, som Chelsea vant komfortabelt. Da hadde de ikke selvtillit. Jeg følte med laget, men forvandlingen har vært eksepsjonell. Jeg ble kåret til månedens manager, men for meg var det han som var månedens manager. De fremstår som en pressmaskin på høyeste nivå. De er fenomenale i kontringspresset, og de spiller god fotball. Vi trenger en enestående atmosfære på tribunene! Ralph har gjort en enorm jobb. Ja, de tapte mot Wolves, men det to lagene du ikke ønsker å møte akkurat nå er Wolves og Southampton.

Om Divock Origi

– Han fikk bare krampe mot West Ham, og bør være i stand til å trene i ettermiddag. Det gjør at han er tilgjengelig for kampen mot Southampton.

Om skadesituasjonen forøvrig

– Milner og Shaqiri er nær en retur, men blir ikke klare til i morgen. Adam Lallana har trent som normalt. 

Om egen tropp

– Vi forsøker å forberede ulike løsninger. Vi prøver hele tiden å bli sterkere. Å bli sterkere kan bety at vi ser innad i egen tropp. Hvem som kan ta det neste steget. Ox og Naby har slit med småskader, men vi kjenner alle deres kvaliteter. Curtis kom inn i forrige kamp, og så ganske lovende ut. Vi snakker om ting som dette, og gjør estimater med tanke på fremtiden. Vi kan gjøre masse med den nåværende troppen, da flere gutter kan ta neste steg. Det vil være merkelig om en tropp som denne lett kan styrkes med noen utenfra.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]