– «Bare» ende opp med Premier League? Ja? «Bare»?

Virgil van Dijk ber om perspektiv, og har ikke mistet noe av selvtilliten.

5. mar 2020 kl 17.29 Arild Skjæveland

Etter en sesong der alt har gått på skinner så langt, har Liverpool slitt med å komme opp på samme nivå etter vinterpausen. Det ble seire uten å overbevise mot Norwich og West Ham, og 1-0 tap mot Atletico Madrid på bortebane i Champions League. 

Den siste uken har det også kommet ligatap mot Watford, og laget har blitt slått ut av FA cupen etter å ha tapt mot Chelsea.

Virgil van Dijk er en som ber om litt perspektiv, opp i all negativiteten.

– «Bare» ende opp med Premier League? Ja? «Bare»? Det er bare en liten ting, er det? Vi har også vunnet Supercupen og VM for klubblag, sier nederlenderen til The Telegraph

– Det er alltid folk som ikke er fornøyd. De ser alltid etter det negative her i livet. Det er bare realiteten. Enten du skal tenke på disse tingene og være negativ, eller fokusere på de gode tingene. Jeg fokuserer definitivt på de gode tingene, sier midtstopperen.

– La oss bare gå for det, og nyte det

Liverpool trenger 12 poeng for å garantere Premier League-tittelen. Det første ligagullet på 30 år. Van Dijk lar alt det negative ligge.

– Vi er i en veldig god situasjon, nære det vi alle håper å oppnå. La oss bare gå for det, og nyte det, sier 28-åringen.

– Tapet mot Chelsea var en stor smell, men vi spilte mot et veldig godt lag. La oss fokusere på «bare» Premier League, fordi det er så lite, eller hva?

TØFF KAMP: Virgil van Dijk har ledet laget som kaptein i de to siste kampene.

TØFF KAMP: Virgil van Dijk har ledet laget som kaptein i de to siste kampene.

I neste uke kommer Atletico Madrid til Anfield.

– Vi må forbedre oss - 100 prosent - men vi er ikke bekymret. Det er Champions League, og alt kan skje. De er et veldig tøft lag med fantastiske spillere, men vi fokuserer først på Bournemouth. 

– Vi ønsket å fortsette med å vinne hver kamp vi sto foran, men fortjente å tape forrige helg. Vi visste det alle sammen, og diskuterte det. Jeg tror vi kom enkelt over det, fordi vi snakket sammen og aksepterte at vi må forbedre oss. Tirsdag kveld var en mye bedre prestasjon, men du taper og da er du ute av cupen. Sånn er realiteten.

– Jeg liker ikke å tape. Måten vi tapte på i helgen var fullt fortjent. Det var en veldig vanskelig dag for alle.

Sarkastisk om lagets form

Nederlenderen mener at alle lagene har spilt mot Liverpool på samme måte den siste tiden.

– Dersom du ser på de tre kampene før Chelsea, så var de ganske like i måten de spilte mot oss. Atletico er en av de beste lagene til å spille på den måten, og vi tapte etter en corner.

– West Ham spilte også veldig defensivt mot oss, og vi prøvde å finne løsninger. Det vanskeligste i fotball er å bryte ned et lag.

Virgil fikk så spørsmål om Bournemouth kan komme til Anfield med mer selvtillit, etter resultatene den siste tiden.

– Ja, vi er veldig svake for øyeblikket, svarte han sarkastisk.

– De vil forberede seg og se kampene vi har spilt. Vi vil forberede oss, og ønsker å vinne kampen, være oppi ansiktet på dem slik vi alltid har vært, og vise hvorfor vi topper ligaen. Vi leder med ganske mange poeng. Det er vel fortjent etter måten vi har kjempet i hver kamp.

– Ingen ønsker å tape kamper, men realiteten er at det skjer. Vi må slå tilbake, og har fortsatt kvaliteten. Jeg er ikke bekymret i det hele, sier han.

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]