James Pearce om Werner, Van Dijk som årets spiller og Carraghers Salah-uttalelser

Den velinformerte journalisten deler sine meninger om aktuelle røde temaer.

28. feb 2020 kl 18.20 Kenneth Baraas

I en spørsmålsrunde på The Athletic, svarte Pearce på temaene som opptar Liverpool-supportere mest om dagen.

Van Dijk som årets spiller

Jordan Henderson og Sadio Mané er de som nevnes oftes i sammenheng med prisen som skal gå til årets spiller, men kan det være at Virgil van Dijk glemmes i diskusjonen? 

«Han blir nesten ikke nevnt som en kandidat for PFA Player of the Year, selv om han har vært enorm. Det er nesten som det blir tatt for gitt at han presterer på toppnivå i uke ut og uke inn. Jeg mener også at Salahs prestasjoner går litt under radaren noen ganger.»

Werner

Ryktene svirrer og går om Timo Werner til Liverpool, og det siste skal være at tyskeren utkjøpsklausul på 51 millioner pund utgår i april. RB Leipzig-angriperen flørter selv åpenlyst med ligalederen i Premier League, og Pearce har tro på at det vil diskuteres om en overgang. 

«Jeg vil ikke si at noe er endelig ennå, spesielt etter hva som skjedde med Fekir for et par år siden. Men det er tydelig at spilleren ønsker å komme til Liverpool, og Klopp liker ham veldig godt. Han er også tilgjengelig for en forholdsvis god pris. Forhandlingene har ikke startet ennå, men jeg forventer at Liverpool tar kontakt i løpet av de neste ukene.»

HETE RYKTER: Timo Werner har snakket varmt om Liverpool i det siste.

HETE RYKTER: Timo Werner har snakket varmt om Liverpool i det siste.

Fristelser fra Real Madrid og Barcelona

Gary Neville uttalte tidligere i uka at han trodde Mohamed Salah brukte Liverpool som et «springbrett» i karrieren:

– Liverpools supportere spør seg selv om han ville ha forlatt dem, det tror jeg han kan gjøre. Jeg tror at Liverpool til syvende og sist blir brukt som et springbrett i karrieren hans. Han har ambisjoner om å være i en slik klubb (Real Madrid eller Barcelona). 

– La oss være ærlige: Real Madrid og Barcelona er høydepunktet for mange spillere.

Pearce ser annerledes på det:

«Jeg vil si at Liverpool nå er i en posisjon der de kan holde unna interesse fra Real Madrid og Barcelona. Jeg seg ikke på de lagene som jeg gjorde tidligere, da det var et steg opp fra Liverpool. Slik er det ikke i dag.»

Salah

Jamie Carraghers uttalelser om at Liverpool-fansen ikke verdsetter Mohamed Salah høyt nok var en brannfakkel som har skapt store diskusjoner blant supporterne. 

– Jeg mener at Mo Salah blir vurdert til å være en verdensklassespiller av de på utsiden, men blant Liverpool-fansen synes jeg ikke han verdsettes høyt nok, sa den tidligere Liverpool-spilleren etter de rødes kamp mot West Ham. 

Pearce er heller ikke helt enig med Carragher:

«Setter ikke fansen nok pris på Salah? Jamie Carragher mener det. Salah er Liverpools topscorer med 19 mål hittil i sesongen, men noen har kritisert prestasjonene hans. Det har til og med vært snakk om at Liverpool bør selge ham til sommeren, for så å investere pengene i for eksempel Jadon Sancho. Selv mener jeg Salah er en helt fantastisk spiller, som satte standarden i sin første sesong på Anfield - en sesong som alltid vil være vanskelig å leve opp til. Noen dømmer ham litt vel hardt. Han er en veldig viktig del av den vinnermentaliteten som Klopp har skapt i klubben.

I den første sesongen hadde han elementet med overraskelse, som han kunne bruke. Selvtilitten hans var skyhøy, og Premier League-forsvarerne visste ikke hvordan de skulle stoppe ham. Siden da ha rollen hans i laget utviklet seg, og han har et større ansvar i lagspillet - dra på seg forsvarere og skape rom for andre.

Uansett tror jeg Salah kjenner varmen fra manageren, lagkameratene og en stor andel Liverpool-supportere.»

Har du innspill til journalisten?
[email protected]