– Jeg er glad for valgene jeg har tatt, og ser bare fremover

Lokale journalister tror ikke Liverpool ville hentet brasilianeren tilbake.

11. feb 2020 kl 20.10 Andreas B. Sandmo

I et intervju med Sport Illustrated forteller Philippe Coutinho at han ikke angrer på valget han tok om å forlate Liverpool tilbake i 2018. 

– Jeg ser meg ikke tilbake. Jeg gikk en annen vei, og nå er jeg på en annen reise på samme måte som mange andre spillere. Jeg er fullt fokusert på å oppnå mine drømmer, akkurat som Liverpool er. Jeg er glad for valgene jeg har tatt og ser bare fremover.

Ikke overrasket over Liverpools form 

Brasilianeren sier at han ikke er overrasket over Liverpools gode form denne sesongen.  

– Jeg er ikke overrasket over Liverpools gode form denne sesongen. De har en fantastisk tropp og manager. Vi så allerede i fjor at dette laget er bra når de gikk til topps i Champions League.

Han sier at han er veldig glade på deres vegne.

– Jeg har fortsatt mange venner der og tidligere lagkamerater der. Så jeg er veldig glade på deres vegne, men det er også alt, avslutter han. 

I The Athletics podcast The Red Agenda, sier journalistene Simon Hughes og James Pearce sitt om en eventuell Liverpool-retur for Philippe Coutinho. 

– Dårlig stemning innad 

The Athletic-journalist, Simon Hughes mener prislappen vil være en faktor for en eventuell retur for brasilianeren til Liverpool. 

– Det vil handle om pris. Barcelona kjøpte ham for en så oppblåst pris i utgangspunktet, og Liverpool vil aldri være i det markedet for en spiller som ble solgt av klubben selv. 

Hughes sier videre i podkasten at det var dårlig stemning bak fasaden i Liverpool før salget av Coutinho.

– Det var mye som skjedde sommeren 2017. I samme periode som Coutinho fikk beskjed om at han ikke fikk lov til å dra den sommeren, pådro han seg en skade. Klubben mistenkte at spilleren nektet å spille, og det var en ganske dårlig stemning bak fasaden og i garderoben. 

SOLGT: Coutinho signerte for Barcelona den 6.januar i 2018. Han ble solgt for hele 1.65 milliarder kroner.

SOLGT: Coutinho signerte for Barcelona den 6.januar i 2018. Han ble solgt for hele 1.65 milliarder kroner.

– Måtte forberede seg på et lag uten Coutinho 

Liverpool ville nok beholde midtbanespilleren fra Brasil så lenge de kunne, men etter hvert innså Klopp at man måtte forberede seg på et lag uten Coutinho. 

– Klopp innså at laget ikke nødvendigvis trengte ham. Det var perioder man kunne si at de savnet ham, som for eksempel i Champions League-finalen mot Real Madrid i 2018, men etter hvert kunne man se at de andre spillerne utviklet gode relasjoner på banen. 

The Athletic-journalisten mener Liverpool er ferdige med Coutinho nå. 

– Coutinho var en stor spiller, men jeg tror nok Klopp & de røde har kommet seg over han nå. Han startet bra i Bayern München, men de ønsket han nok bare for en sesong, så nå får vi se hva som skjer, avslutter han. 

VIDERE TIL BAYERN: I august 2019 dro Coutinho videre til Bayern-Munchen på lån.

VIDERE TIL BAYERN: I august 2019 dro Coutinho videre til Bayern-Munchen på lån.

– Du kan aldri si aldri

Den anerkjente journalisten James Pearce, som også følger Liverpool FC tett, sier at man ikke helt kan utelukke en Liverpool-retur for Coutinho. 

– Du kan aldri si aldri. Dersom prisen hans skulle synke til et nivå der du tenker det er for dumt å ikke bli involvert i samtaler, så vet man aldri. Lavere pris eller ei, skal jeg være realistisk så ser jeg ikke helt hvorfor det skal skje. 

Han mener at Coutinho selv ville kastet seg på en sjanse for en retur tilbake til Merseyside med en gang. 

– Coutinho ville kastet seg på sjansen til å komme tilbake til Liverpool i morgen, det er det ikke tvil om. Det ville neppe blitt et problem i garderoben. Spillere tilgir litt raskere enn supportere og støtteapparat når en spiller oppfører seg slik for å presse gjennom en overgang.

Pearce sier i podkasten om at Liverpool aldri var interessert i fjor sommer, med den prisen som ble nevnt.

– Liverpool var aldri interessert med de summene som ble nevnt. Åtte millioner pund bare for å låne ham, pluss dekking av lønnen hans på 250.000 pund i uken var alt for dyrt. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]