Barcelona skylder nesten 100 millioner euro for Coutinho-overgangen

Barcelona har fortsatt en stor del å betale for overgangen til Philippe Coutinho.

7. okt 2019 kl 21.26 Hans Christian Boge-Fredriksen

I januar 2018 gikk Coutinho til Barcelona for en sum som kunne steget til hele 142 millioner pund. Overgangen gikk ikke som verken klubben eller Coutinho så for seg, og brasilianeren er nå sendt på lån til Bayern München.

For Liverpool har det gått bedre for i tiden etter salget, og det er vel få som er uenige om hvem som kom best ut av avtalen.

Skylder 94,6 millioner euro

Nå har Barcelona akkurat kommet med sin økonomiske rapport for 2018/19-sesongen, som avslører nye detaljer om Coutinho-overgangen.

Ifølge klubbkontoene til Barcelona, fra 30. juni 2019, skylder de fortsatt 94,6 millioner euro – eller 950 millioner kroner

Av denne summen skal 27,9 millioner euro være betalt før sesongen er over, mens de siste 66,7 millionene skal komme på et senere tidspunkt.

Liverpool vil kun motta 4,5 millioner pund

Likevel skylder de kun Liverpool 4,5 millioner pund, siden avgiften ser ut til å skulle betales til en tredjeparts långiver, ifølge The Mirror.

Da overgangen til Coutinho ble forhandlet insisterte Liverpool på å få hele summen på forhånd, slik at de kunne finansiere nye spillere. 105 millioner pund ble da betalt, noe som blant annet finansierte rekordkjøpene av Virgil van Dijk og Alisson.

SIGNERTE VAN DIJK:
SIGNERTE VAN DIJK:  Liverpool signerte Virgil van Dijk for noe av Coutinho-pengene.

Nå har Liverpool mottatt 138 millioner pund for salget, så pengene Barcelona skylder er altså først og fremst til den eksterne långiveren.

Liverpool FC har ikke kommentert saken.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]