Van Dijk og Klopp tar tapet med fatning

Duoen ser frem mot nye prøvelser.

29. feb 2020 kl 21.09 Kenneth Baraas

Watford overrasket på Vicarage Road med å vinne 3-0 over ligalederen. Virgil van Dijk roser vertene for prestasjonen, og ser frem mot neste kamp. 

– Først og fremst må vi applaudere Watford, de fortjente seieren. De skapte gode sjanser, og de holdt seg til kampplanen sin. De scoret tre mål, og vi skapte ikke akkurat veldig mange store sjanser. Så all ære til dem, men vi må også se på oss selv. Vi må forbedre oss - igjen. Det er vanskelig å svelge, men slik er fotballen.

– Det er første gang vi slipper inn tre mål på lang tid. Vi må forbedre oss i alle lagdeler. Det eneste positive er at vi har en FA cup-kamp om noen dager.

Nederlenderen får videre spørsmål om det har spredd seg en nervøsitet i forsvaret til Liverpool. 

– Jeg er nok ikke helt enig at det har det. Forrige gang (mot West Ham) var det en dødball som skapte litt uro. Jeg mener vi har det beste forsvaret i ligaen, men vi vet at det alltid er rom for forbedringer.

– Det å tape kamper gjør vondt, men det å tape rekorder er bare noe som media fokuserer på. Vi vil bare fortsette. 3-0 er ikke akseptabelt. Vi har ikke tapt slik tidligere. De var gode, men vi skulle vært mye bedre.

Tape som menn 

Jürgen Klopp startet intervjuet med å glise bredt, før han forsøkte å forklare stortapet.

– Det er mot Watford, de gjorde akkurat slik de ønsket å gjøre. Mange andreballer og løp hit og dit. Vi måtte endre ting underveis, og det så ut som det skulle i starten av andre omgang. Men så slapp vi inn etter et innkast. Det er litt sånn som skjer ved at ballen spretter i ulike retninger, og de var raskere enn oss. På det andre målet så mistet vi ballen, og litt det samme med siste målet. Vi må bare akseptere at vi ikke var gode nok i dag, innrømmer Liverpool-manageren. 

Manageren svarer videre på om det blir vanskeligere å vinne utover i sesongen. 

– Ja, det er alltid vanskelig, men ting blir også litt vanskeligere. Andre lag vil stoppe oss fra å vinne rekorder og alt det der, men jeg mener at prestasjonene i det siste ikke spilte inn her i dag. Vi forsøker å vinne på riktig måte, men hvis vi taper så får vi tape som menn.

– Nå slipper vi i alle fall å tenke på rekordene, vi kan heller tenke på å vinne kamper. Jeg tror ikke du bryter rekorder fordi du ønsker å gjøre det. Vi ville komme til å tape en gang, det var helt åpenbart, og det skjedde i kveld, avslutter tyskeren. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]