– Endrer kapteinsrollen noe? Nei, bare at jeg har på meg bindet

Virgil van Dijk må tre inn i kapteinsrollen i Henderson og Milners fravær. Det ansvaret tar nederlenderen på alvor.

25. feb 2020 kl 16.39 Jens Hapnes Rege

Virgil van Dijk fikk æren av å bære kapteinsbindet for Liverpools i mandagens kamp mot West Ham, og ledet laget i det som til slutt ble en herlig seier. Han forsøkte å dirigere troppene fra midtforsvaret, og var farlig frempå med et hodestøt da det var uavgjort i den første omgangen. 

Nederlenderen og resten av forsvaret greide ikke å hindre West Ham fra å score to mål, men ble heldigvis reddet av Mo Salah og resten av løperekka.

Viktig egypter

I forbindelse med kampen mente Jamie Carragher at egypteren får ufortjent lite anerkjennelse fra supporterne. Van Dijk sier at angriperen settes utrolig stor pris på i spillergruppa.

– Han har vist over flere sesonger her at han er en fantastisk spiller og tallene snakker for seg selv. Vi er fornøyde med han, og det er det viktigste for han også.

– Han er en utrolig viktig del av stallen vår, både offensivt med målene og med den defensive innsatsen. Det er en viktig del av spillet vårt også, så vi er fornøyde og håper det fortsetter slik, sa nederlenderen til Liverpool Echo.

VIKTIG: Salah er en av rekordlagets viktigste brikker.

VIKTIG: Salah er en av rekordlagets viktigste brikker.

Kapteinsbindet endrer ingenting

28-åringen snakker også om kapteinsbindet, som han får bekle i de to britiske kapteinenes fravær.

– Endrer kapteinsrollen noe? Nei, bare at jeg har på meg kapteinsbindet, resten er helt likt. Til Henderson eller Milner er tilbake snart, forhåpentligvis, skal jeg bære det og være stolt over det.

Tidvis i mandagens kamp virket Liverpools spillere preget av West Hams entusiasme og innsatsvilje, og Van Dijk og hans medspillere slet med å kontrollere kampen inn i sitt spor.

– Det viktigste er å ikke være nervøse, men bare fortsette å kjøre på og presse hardt. Det kommer til å være øyeblikk hvor motstanderne får problemer hvis vi fortsetter å gjøre de riktige tingene. Det så vi i dag, vi fikk gode muligheter, sa Van Dijk etter mandagens kamp. 

– De var litt bedre i andre omgang enn i starten, men det viktigste var å holde roen. Vi er åpenbart i en god situasjon nå. Forhåpentligvis gir det mye glede på slutten av sesongen, men til det skal vi bare jobbe hardt, forbli ydmyke og ta det kamp for kamp.

BINDET: Virgil er Liverpools tredje kaptein.

BINDET: Virgil er Liverpools tredje kaptein.

Må utnytte de friske beina

Mange har snakket om mangelen på «rytme» i Liverpools spill etter vinterpausen, men Virgil mener at man bør se positivt på avbrekket. 

– Vi må utnytte pausen vi hadde. Alle hadde en liten ferie, vi nøt det og vi er klare for den andre delen av sesongen. 

– Hvis man ser etter negativer så får det bare være - vi vil vinne kamper, men vi vet det blir tøft hver kamp, sier lederfiguren avslutningsvis. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]