Jamie Carragher synes Liverpool-supporterne setter for lite pris på Mo Salah

Mohamed Salah gjorde sitt femtende mål for sesongen i Liverpools 3-2 seier over West Ham.

25. feb 2020 kl 14.01 Einar Kvande

Mohamed Salah er Liverpools toppscorer i Premier League med 15 mål denne sesongen, men Jamie Carragher synes likevel at egypteren ikke får nok skryt av fansen.

– Jeg mener at Mo Salah blir vurdert til å være en verdensklassespiller av de på utsiden, men blant Liverpool-fansen synes jeg ikke han verdsettes høyt nok, uttalte Carragher under Monday Night Football.

– Dersom vi sammenligner antall scoringer i hans første sesong til det han driver med nå, har det selvsagt vært en nedgang. Men han kunne aldri score 47 mål i en sesong til. 

– Jeg mener at Liverpool har seks spillere i verdensklasse. Da snakker jeg om målvakten, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Sadio Mané, Roberto Firmino og Salah. Dersom du spør Liverpool-fans om de ville ha takket ja til enorme pengebeløp for de andre fem, vil alle si nei, uansett hvor mye penger det er snakk om. Det er ikke en sjanse i havet for at noen av dem ønsker at Alisson eller Van Dijk skal bli solgt. Men dersom du tilbyr dem 130 millioner pund for Salah, vil de vurdere det. Det forteller meg at han ikke verdsettes høyt nok av fansen, sa Carra.

Carragher mener det er to grunner til at Salah ikke verdsettes så høyt som Liverpool-legenden mener han fortjener.

– Han spiller mye ute på kanten, noe som betyr at han blir konstant markert når han mottar ballen. Han er ikke like sterk som Mané, og ikke så smart som Firmino når ballen kommer til ham. Så han mister ballen i mange situasjoner. Derfor kan det være frustrerende å se Salah spille.

– Det er heller ikke tvil om at han er litt egoistisk. Det så vi i den berømte situasjonen med Mané tidligere i sesongen. Når Salah kommer i god posisjon, er det eneste han tenker på å score mål. Til tider kan det være frustrerende å se på.

Aldri skadet

Carragher mener imidlertid at Liverpool-supporterne må se det store bildet. Antall scoringer som Salah bidrar med er svært viktig for Liverpool.

Bare Lionel Messi kan vise til bedre tall enn Salah i fotball-Europa.

– Jeg har spilt sammen med kantspillere i Liverpool som aldri har scoret mål. De kunne gå en hel sesong og score bare ett mål, for de var så opptatt av å ligge ute på krittlinja og utfordre sidebackene. Salah på sin side kommer til å miste ballen mange ganger, men han scorer også mange mål. Salah har også mange målgivende pasninger. Bare Lionel Messi kan vise til flere mål og assists enn Salah i Europas fem beste ligaer etter at Salah kom til Liverpool.

– Et stort fortrinn er at han aldri er skadet. Du ser han spille for Liverpool uke etter uke. 97 kamper av 102 mulige  har han spilt (nå 98 av 103).

– Studerer man antall minutter per scoring, kan det være andre som kan vise til bedre tall. Men dersom jeg som manager ønsker en spiller som spiller hver uke, aldri står over en kamp, og som leverer varene, ville jeg gått for ham.

– Spør vi Liverpool-fansen hvem de ville ha solgt av de tre på topp om de måtte selge en, ville alle ha sagt Salah. Men når du ser på tallene er jeg ikke så sikker. 

– Det har vært snakk om at Kylian Mbappe er en drømmesignering for Liverpool. Men det er kanskje ikke realistisk. Det har også vært snakk om Jadon Sancho. Det er trolig realistisk for alle topplagene i Premier League. Mbappe er verdensklasse, og kanskje mannen som vil ta over som verdens beste fotballspiller etter Messi og Ronaldo. Sancho nærmer seg verdensklasse. Men jeg tror begge ville ha slitt med å nå tallene til Salah i løpet av sine to og et halvt første år i Liverpool. Derfor må Liverpool være forsiktige. Se på tallene. Bare Lionel Messi kan vise til bedre tall enn Salah i fotball-Europa.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]