– Vi kan ikke tvinge Salah til å være med

Om Mohamed Salah deltar i OL neste sommer, er noe som er opp til Liverpool og spilleren selv.

13. feb 2020 kl 10.54 Arve Vassbotten

Onsdag ble det kjent at Egypt ønsker å ha med Mohamed Salah i troppen til OL i Tokyo neste sommer. Om Salah blir tatt med til Japan, vil han gå glipp av pre-season samt starten av neste sesong for Liverpool.

– Salah er den eneste spilleren vi har bestemt oss for så langt. Dette fordi han er en av verdens beste spillere. Jeg har ikke snakket med han ennå. Det er viktig for oss at spilleren selv har lyst til å delta på mesterskapet, uttalte Egypts U23-manager, Shawky Gharib til ON Sport.

Til Reuters utdyper Gharib at dette helt og holdent er en avgjørelse som er opp til Salah og Liverpool.

Ingen avgjørelse tatt

– Vi kan ikke tvinge Salah til å delta for oss, sier Gharib til Reuters.

– Beslutningen om han skal være med laget er bare opp til Salah, klubben hans Liverpool og treneren Jürgen Klopp. Jeg har tatt ham ut på en liste av 50 spillere. Den endelige listen blir lagt inn i juni, sier han videre.

I OL er det først og fremst spillere som er født etter 1. januar 1997 som kan benyttes, men i tillegg kan hvert lag ha med tre eldre spillere.

Ramy Abbas Issa, som er Mohamed Salahs agent, skriver i en tweet at: «Ingen avgjørelse er tatt ennå».

Har du innspill til journalisten?
[email protected]