Liverbirds-klubbenes ledersamling

Ledere av landets Liverbirds-klubber samlet seg for idémyldring og nettverksbygging i Asker denne helgen.

På Scandic i Asker kom 44 ledere av Liverbirds-klubber fra Hammerfest i nord til Mandal i sør, samt seks representanter fra LFCSCN. Samlingen ble først arrangert i november 2018, og var en suksess som måtte gjentas. Møtet ble brukt til å dele tips til drift av Liverbirds-klubb, samt idémyldring rundt feiringen av et potensielt ligagull.

Røde lokaler

Mens snøen omsider farget Asker hvit, var det Liverpool-rødt på innsiden av møtelokalet i tredje etasje på skuddårsdagen. Det kan man takke en lokal ildsjel for.

— Det er fantastisk å få besøk fra hele landet, sier Knut Christoffersen fra Liverbirds Asker, som til vanlig holder til på Scandic.

LIVERBIRDS SANDEFJORD: Anine Schulstock fra Liverbirds Sandefjord.

LIVERBIRDS SANDEFJORD: Anine Schulstock fra Liverbirds Sandefjord.

LIVERBIRDS ASKER: Knut Christoffersen fra Liverbirds Asker.

LIVERBIRDS ASKER: Knut Christoffersen fra Liverbirds Asker.

Lokalet er dekket av Liverpool-skjerf og bannere, og det er Christoffersen som har stått for pyntingen, som han alltid gjør før kamp.

— Det var fantastisk første gangen, og enda mer fantastisk andre gangen. Jeg er glad for å se at vi klarer å lage et arrangement her sammen med Scandic.

På møtet deler de forskjellige gruppene hemmeligheter for hvordan de suksessfullt driver sine Liverbirds-klubber. Men det sosiale er også viktig.

— Vi får masse nye bekjentskaper. I år møttes vi på fredags kveld og tok noen øl sammen i Asker, selv om ikke møtet var før på lørdag. Man blir en større familie for hver gang man møtes, forteller Christoffersen.

Faglig påfyll

Anine Schulstock leder Liverbirds Sandefjord og er på møtet i Asker for første gang i år. Men selv om hun ikke var til stede i 2018, har det ikke vært noe problem å passe inn.

— Det er kjempekoselige. Faglig påfyll er alltid hyggelig, men man føler man er venn med alle så fort man kommer inn her, så det er veldig hyggelig å få lov til å komme, sier hun.

— Jeg vil ta med meg hjem en del siden jeg vet det er mange her som er gode på å drive sine lokale klubber, og vi har litt å gå på. Litt tips og triks, og kanskje få til et samarbeid med noen av de andre klubbene i nærområdet.

— Styrke Liverpool-Norge

Supporterklubbens daglige leder, Tore Hansen, er en av initiativtakerne bak møtet.

— Vi hadde en idé for en stund siden om at vi skulle samle Liverbirds-mangfoldet i Norge. Vi ble enige om at hvis vi skulle gjøre det, så måtte supporterklubben sentralt ta kost og finne plass og arrangere det. Det gjorde vi i sent som i 2018, og tilbakemeldingene var såpass gode at vi fant ut at vi skulle gjøre det igjen kjapt for å summere opp, og finne ut av hvor vi står, for å ta sats videre.

— Det går egentlig på å styrke alt som skjer i hele Liverpool-Norge. Og det føler jeg vi treffer ganske bra på.

Det blir nok en samling igjen i fremtiden, og alle ledere av Liverbirds-klubber i landet er velkomne.

— De som leser dette, må gjerne ta kontakt så vi får registrert dem, hvis de vil være med neste gang. Invitasjon til samlingene blir lagt ut på liverpool.no.