Sturridge er utestengt fra all fotball frem til sommeren

Det er grunnen til at kontrakten hans med Trabzonspor nå er kansellert.

2. mar 2020 kl 17.22 Arild Skjæveland

I morgentimene i dag kom meldingen om at Daniel Sturridge er ferdig i Tyrkia, etter kun en halv sesong i Trabzonspor.

Sturridge signerte for den tyrkiske klubben i da kontrakten hans med Liverpool gikk ut, og han har scoret fire mål denne sesongen. Trabzonspor topper Süper Lig foran Galatasaray og Sivasspor etter 24 serierunder.

Det ble rapportert at avtalen mellom klubb og spiller var gjensidig avsluttet, og på sosiale medier ble det spekulert i at det kunne skyldes at 30-åringen kom til å ende opp i amerikanske MLS. Nå kommer det frem at det er andre grunner som ligger bak.

Utestengt fra all fotball

Sturridge er utestengt fra all fotball og fotballrelatert aktivitet fra og med i dag, og frem til 17. juni 2020. Det skriver det engelske fotballforbundet FA i en pressemelding

Grunnen til det er en sak som stammer fra en tid tilbake, der spissen ble funnet skyldig i å ha brutt reglene for pengespill. Det har blitt rapportert at han skal ha vært involvert i et spill, der det skal ha blitt spilt summer på at han kom til å signere for Sevilla.

FA var ikke fornøyd med den opprinnelige straffen, der Sturridge ble dømt til å betale 75.000 pund, og ble suspendert for spill i to uker. De anket dommen, og straffen er nå på fire måneder, samtidig som den økonomiske boten har blitt doblet. FIFA har bekreftet at suspensjonen gjelder for hele verden.

Det betyr at Sturridge må vente til sommeren med å finne ut hvor han skal fortsette sin spillerkarriere. Han fyller ikke 31 år før i september.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]