Bournemouth har ikke vunnet en bortekamp siden midten av desember

Lørdagens motstander er et av ligaens svakeste bortelag.

5. mar 2020 kl 20.51 Arild Skjæveland

Denne sesongen har Bournemouth slitt, og ligger nå under streken med ti serierunder igjen. Laget har kun tatt 27 poeng på 28 kamper.

På bortebane har Eddie Howe hatt store problemer denne sesongen. Det har kun blitt 10 poeng på 14 kamper - men det begynner å bli lenge siden sist.

De vant årets første bortekamp mot Villa Park i august. Southampton ble slått i september, de fikk med seg ett poeng borte mot Watford i oktober, og slo Chelsea ut av det blå i midten av desember. Siden den gang har de ikke tatt et eneste poeng på bortebane i Premier League.

Aldri vunnet på Anfield

Liverpool har spilt sju kamper mot Bournemouth på Anfield. Det har blitt seks seire og én uavgjort.

Uavgjortresultatet kom i april 2017, i en kamp der Philippe Coutinho og Divock Origi scoret for Liverpool, mens Benif Afobe og Joshua King scoret målene for gjestene. 2-2 målet til Bournemouth ble scoret tre minutter før slutt.

Liverpool har faktisk kun tapt én gang på 16 kamper i alle turneringer mot «the Cherries». Det tapet kom på bortebane i desember 2016. LFC ledet både 2-0 og 3-1, men tapte til slutt 3-4 etter at midtstopper Nathan Aké scoret på overtid.

Liverpool - Bournemouth spilles lørdag kl. 13.30, og sendes på TV 2 Sport Premium.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]