UEFAs krav for å flytte EM

I dag avholdes det krisemøte for å diskutere hva som vil skje med de europeiske turneringene fremover.

17. mar 2020 kl 08.46 Kenneth Baraas

Et mulig utfall er at europamesterskapet utsettes til neste sommer, slik at de europeiske ligaene får en større mulighet til å kunne fullføre sesongene. Sommerens mesterskap skal opprinnelig starte 12. juni og arrangeres i 12 ulike europeiske byer. Med den uroen som herjer som følge av koronaviruset, blir det mer og mer usannsynlig. 

UEFA opplyser i en pressemelding alle europeiske turneringer og ligaer vil være oppe til diskusjon på dagens møte. 

The Athletic rapporterer at UEFA vil kreve kompensasjon for de økonomiske tapene som vil følge av en utsettelse. Summen skal lyde på 275 millioner pund, som angivelig skal betales av de ulike klubbene og ligaene. 

Bekymring

Hovedandelen blant europeiske klubber og ligaer virker å ønske at sesongene skal fullføres, for å unngå scenariet med annullering. Til tross for usikkerheten rundt COVID-19, skal det være et håp blant klubbene om at ligaene kan fullføres i månedene mai og juni. Dog ses det også på alternativet å fullføre i juli eller senere. 

UEFAs møte avholdes via videokonferanse senere i dag, så gjenstår det å se hvilke spørsmål som eventuelt blir besvart. 

The Athletic har snakket med en rekke kilder som alle er bekymret for at avgjørelser som tas trolig må omgjøres senere grunnet den eskalerende helsekrisen som pågår. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]