«UEFA skal være innstilt på å gi nasjonale ligaer alle sjanser til å bli ferdig med sesongen»

Utsettelse av EM-sluttspill kan gi nødvendig rom for tid, mens topplag i Championship vil være klare med søksmål dersom deres liga ikke fullføres.

16. mar 2020 kl 22.31 Torbjørn Flatin

Ifølge The Times skal det ha vært et videomøte mellom de seks fremste klubbene i Championship, og hvor et nytt møte med samtlige 24 klubber vil bli holdt på tirsdag.

Disse klubbene, Leeds, West Bromwich, Fulham, Brentford, Nottingham Forest og Preston, skal være oppriktig forbannet over reaksjoner fra klubber som West Ham, Aston Villa og Brighton, som enten har foreslått at sesongen i Premier League strykes eller at man starter neste sesong med 22 lag.

«Det er tid for å parkere våre tanks på plenen til Premier League», skal en representant for en ledende klubb i Championship ha sagt, skriver Times.

Et opprykk til Premier League er verdt £200M og kan samtidig bety finansiell ruin for de klubber som rykker ned. De nevnte klubber i Championship ventes å være klare til å saksøke klubber i Premier League som prøver å få sesongen 2019/20 annullert.

Ønsker å spille ferdig

Et møte i UEFA på tirsdag er ventet å bekrefte at EM-sluttspillet blir utsatt et år.

Kilder i UEFA skal ha sagt at man skal være innstilt på å gi nasjonale ligaer alle sjanser til å bli ferdig med sesongen.

Hva som gjøres med Champions League og Europa League ventes det ikke å komme noen avgjørelse på. UEFA skal være innstilt på å sluttføre også de turneringene, selv om det kan bli i en kortere utgave med en kamp i kvartfinale og semifinale og med mulig nøytral bane.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]