I kveld skulle City møtt Arsenal - nå er kampen utsatt på grunn av Korona-viruset

Muligheten for ligagull på Goodison er nå mindre sannsynlig.

11. mar 2020 kl 05.38 Arild Skjæveland

Først ble Manchester City - Arsenal satt opp på veldig kort varsel. Så sent som for en uke siden ble det bestemt at den utsatte kampen skulle bli spilt i kveld - 11. mars.

I natt kom meldingen om at kampen nå er utsatt, og Korona-viruset er grunnen. I en pressemelding fra Manchester City står det at utsettelsen gjøres som et forebyggende tiltak.

Arsenal spilte mot Olympiakos for to uker siden - og denne uken kom meldingen om at eieren av den greske klubben, Evangelos Marinakis, er smittet av Korona-viruset.  Flere spillere, samt fire ansatte, var i kontakt med Olympiakos-eieren. De er nå satt i karantene i 14 dager, melder Arsenal.com.

Mindre sannsynlig med ligagull på Goodison

Manchester City henger med i alle turneringer, og har veldig få midtuker tilgjengelig for å få spilt kampen. De har også en bortekamp mot Chelsea som skal plasseres inn i kalenderen. Det var grunnen til at Arsenal-kampen ble satt opp på så kort varsel.

Nå kan en ikke utelukke at det også vil komme flere slike situasjoner i ukene og månedene fremover, slik situasjonen i Europa utvikler seg. 

Liverpool er seks poeng unna ligagullet, og kunne i teorien blitt ligamester allerede på lørdag, dersom Pep Guardiolas menn tapte både mot Arsenal og Burnley på lørdag. Mange røde drømmer om å vinne ligagullet på Goodison Park. For at det skal kunne skje, må Burnley nå vinne på Etihad til helgen, samtidig som Liverpool får jobben gjort på mandag.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]