Kulturminister:– Det er for tidlig å snakke om kanselleringer eller utsettelser av fotballkamper

Oliver Dowden utdyper om myndighetenes tanker om å avvikle idrettsarrangementer i England.

9. mar 2020 kl 12.26 Kenneth Baraas

I helgens Premier League-runde ble det gjort grep i form av at spillerne ikke skulle håndhilse før avspark grunnet frykt for spredning av koronaviruset. Videre diskuteres det om tomme tribuner og kanselleringer eller utsettelser, men kulturministeren demper hysteriet noe. 

– På dette stadiet er ikke planen å hverken kansellere eller utsette idrettsarrangementer, sier Dowden til BBC Radio 5 Live, ifølge Liverpool Echo

– Jeg var i Twickenham (rugbykamp mellom England og Wales) sammen med statsministeren. Der var det en stor folkemengde, og det er ikke noen grunn til at det ikke skal være det på slike arrangementer. Det er for tidlig å snakke om slike ting (kanselleringer eller utsettelser). 

– Jeg vil presisere at alt snakk om kanselleringer er veldig tidlig å snakke om. For øyeblikket er det ikke noe som tilsier at vi burde gjøre det, og vi har heller ikke planer om det, understreker ministeren som har ansvar for kultur, media og idrett. 

INGEN PLANER OM UTSETTELSER: Oliver Dowden beroliger fotballsupportere noe.

INGEN PLANER OM UTSETTELSER: Oliver Dowden beroliger fotballsupportere noe.

Tomme tribuner i Mesterligaen

Mandag formiddag ble det klart at Champions League-kampen mellom Paris St. Germain og Borussia Dortmund spilles for tomme tribuner, ifølge Daily Mirror. Det samme gjelder Valencias møte med Atalanta i samme turnering. 

Det avholdes i dag et møte der myndighetene og blant andre Premier League skal diskutere hvordan idrettsarrangementer skal avholdes i tiden fremover. Der vil det blant annet diskuteres om kamper i England skal spilles for tomme tribuner.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]