James Milner:– Få på musikken i garderoben og nyt det

Den rutinerte midtbanespilleren setter Liverpools «svake» periode i perspektiv.

9. mar 2020 kl 08.37 Kenneth Baraas

Milner sto frem i seieren over Bournemouth. Et godt bilde på det var klareringen på strek, der 34-åringen strakk seg med sine 175 centimeter for å holde ballen ute av nettmaskene. Ligalederen har vært inne i sin svakeste form for sesongen, og det har blitt snakket om savn av ledere i kamptroppene. Den rollen tok den rutinerte engelskmannen på ramme alvor og bidro til at Liverpool kom seg tilbake på vinnersporet. 

– Det er ikke normalt å vinne så mange kamper som vi har gjort. Men så fort man taper poeng, på bortebane i Premier League… Det er det som er normalt, sier Milner, ifølge The Telegraph

– Men det er standardene vi har satt. Når det skjer med oss så bryter helvete løs. 

– Det er ikke enkelt å vinne Premier League-kamper. Jeg har vært i andre enden. Jeg har rykket ned og tenkt at det er en umulig oppgave å vinne kamper. Man må huske hvor vanskelig det er og hvor høyt nivået er i Premier League. Folk tenker det er enkelt siden det har gått så bra for vår del, men det er ikke enkelt. Folk tenker «Der vant de igjen, ligaen er avgjort» 

– Ingen gir deg ligatittelen gratis. Man må vinne kamper. Og man går heller ikke gjennom sesongen uten å spille dårlig. Det skjer med alle, og det er likt i alle mulige idretter. Ingen idrettsutøver kan gå i en fire års periode fram til OL å være på sitt beste hele veien. De forsøker å nå toppen på rett tidspunkt. Det vil alltid være en tøff periode, og det handler om hvordan du håndterer det. 

Ros fra sjefen

Milner forteller videre at laget suger litt på karamellen etter seire. 

– Det er helt utrolig hva laget har gjort denne sesongen. Hver gang vi har vunnet en kamp, har det vært «Få på musikken i garderoben og nyt det» Man blir ikke et dårlig lag over natta, man blir ikke en dårlig fotballspiller over natta, det er bare noen ganger ting ikke går din vei. Da er det viktig å ikke kun fokusere på det negative, for selvtillit og momentum er en skjør ting i fotballen. 

– Vi vet hva målet er, å vinne ligaen. Snakket om rekorder bryr oss ikke. Vi er mer skuffet over antall poeng vi fikk forrige sesong ettersom det ikke var nok. Du må ha mentaliteten for å håndtere det (kampen om ligagullet). Men er det en ting det ikke kan stilles spørsmål ved i denne spillergruppen, så er det mentaliteten.  

Jürgen Klopp er tydelig fornøyd med å ha Milner tilbake i startelleveren, og tyskeren påpeker hvor viktig lørdagens vikarierende venstreback er for troppen. 

– Jeg aner ikke hvordan noen kan tvile på disse guttene (Milner og Henderson). Men hvis det skjer, takk Gud for at det ikke er mitt problem. Folk kan si hva de vil, men jeg vil aldri få den «informasjonen», og jeg ville heller aldri ha brukte den. Jeg tar mine egne avgjørelser. 

– Jeg håper ikke jeg har glemt å hylle Millie i det siste. Det er en grunn til at vi forlenget kontrakten til en 34-åring med to år. Han er ekstremt viktig i alt vi gjør, lyder managerens ros til Milner. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]