– Et lite tilbakeslag er viktig innimellom

Jürgen Klopp ser ikke så negativt på helgens tap.

2. mar 2020 kl 08.38 Arve Vassbotten

Etter å gått ubeseiret i serien i 44 kamper, gikk Liverpool på et overraskende tap mot Watford borte på lørdag. Dermed er alt prat om å kopiere Arsenals lag fra 2003/2004, som gikk ubeseiret gjennom ligaen, over.

Lar seg ikke så lett påvirke

Men allerede tirsdag får Liverpool sin første mulighet til å komme tilbake på vinnersporet, når Chelsea er motstander i FA-cupen på Stamford Bridge. Jürgen Klopp er ikke bekymret for at guttene skal ta tapet for tungt.

– Du kan ikke vinne et slikt antall kamper, hvis guttene lett lar seg påvirke av verden utenfor. Vi vurderte aldri denne situasjonen feil, og tenkte aldri at «dette er lett», sier Klopp ifølge Liverpool Echo.

– Disse guttene jobber hele tiden ekstremt hardt, og det er ikke noe vi slutter med. Vi ble ikke påvirket av flaks eller uflaks, dette kom som et resultat av hvordan guttene spilte.

En ny start

Tvert imot mener Klopp tapet kan ha sine fordeler.

– Selvsagt er et lite tilbakeslag viktig innimellom. Jeg ser ikke noe problem med det annet enn at seiersrekken har stoppet. Det er ikke noen annet negativt ved det. Noen ganger når du ikke er god nok må du få servert fakta. Vi var ikke gode nok, så hva skjer da? Vi må starte på nytt, sier han.

– Kanskje var det noen, og jeg er ikke sånn, som sa at jo lenger seiersrekken varte, så kunne vi skape historie for alltid. Men det er ikke viktig lenger. Det er over. Vi kan starte på nytt med alt vi gjorde før, og det vil vi gjøre. Vi kan ikke si hvordan vi skal reagerte akkurat nå, men vi må vise reaksjonen de neste kampene.

– Dette var ikke det første gangen noen av de som spilte tapte, så vi kjenner følelsen. Likevel vil du ikke ha den følelsen, men vi får forhåpentligvis se en reaksjon.

– Vi får se, men hvordan kan jeg vite hvordan vi vil reagere? Jeg har aldri vunnet 18 seriekamper på rad før, og heller ikke gått 44 strake kamper og så tapt. Det er første gang i mitt liv, men jeg er ganske sikker på at vi vil slå tilbake, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]