Klopp vil ikke høre snakk om kvaliteten på ligaen

Den tyske manageren bruker Manchester City som eksempel på hvor høyt nivået er i Premier League.

29. feb 2020 kl 09.00 Kenneth Baraas

Ligalederen har kun tapt to poeng denne sesongen, og står med 79 av 81 mulige poeng. Samtlige lag i ligaen har blitt slått, noe som har ledet til en poengluke på 22 poeng ned til andreplasserte Manchester City. 

En slik form og luke i toppen av Premier League fører til diskusjon rundt kvaliteten på ligaen, men det er en diskusjon Jürgen Klopp forstår lite av. 

– Jeg kunne egentlig ikke brydd meg mindre. Vi burde ikke trenge å ha noen bekymringer for noe slikt. At andre mener at City ikke er så gode som de er… For det er de. 

– De har scoret litt færre mål enn oss, sluppet inn noen flere. Og det er åpenbart at de har manglet noen spillere. De andre lagene i ligaen er også veldig sterke. 

Flere gode lag i ligaen

Klopp påpeker at hovedfokuset i møter med de andre storlagene, ligger på kvaliteten som lagene har, mer enn formen som de er inne i. 

– Ja, Bayern München slo Tottenham og Chelsea, men de er veldig sterke over en hel sesong, veldig sterke. Men ja, de har også hatt noen problemer, det er sant. Men man legger ikke merke til disse problemene når man spiller mot dem. 

– Vi har ingen innflytelse på antall poeng som de andre lagene har, bortsett fra når vi spiller mot dem. Og kampene mot disse lagene er alltid vanskelige, om det er Tottenham, Chelsea, Arsenal, Man City eller Manchester United. Det er alltid ordentlige prøvelser, det er helt tydelig, og vi måtte vinne de kampene, noe som vi gjorde. Men det var alltid vanskelig. 

– Det sier ingenting om kvaliteten i Premier League, spesielt når du ser på kamper som City mot Real Madrid. Det sier litt når det spilles mot et av de beste lagene i verden, og City var tydelig bedre. Det viser også hvor utfordrende Premier League er. 

– Man kan ikke si hvor sterk en liga er ut ifra form, eller at et lag ikke er så gode lenger. Den dagen man møter de tenkes det kun på kvaliteten det laget har. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]