Mané om familiens «hat» mot fotballen

Senegaleserens prestasjoner i Liverpool-trøya setter positive spor i hjemlandet.

28. feb 2020 kl 21.50 Kenneth Baraas

Sadio Mané har blitt en helt i Senegal, men veien har vært lang til dit han er i dag. 

– Det var veldig tøft å vokse opp der jeg gjorde, i en liten bygd langt unna hovedstaden i Senegal. Men det er en del av livet, og du må drømme og holde det gående hver eneste dag, sier Mané, ifølge BBC

– Du må ha tro på deg selv, aldri gi opp, og arbeide hardt. Jeg tror det er nøkkelen, og prente inn i eget hode at du vil bli noe en dag. 

Videre forteller Mané at både moren hans og onkelen hans «hater» fotball, og mente det var bortkastet tid i barndommen til den nåværende Liverpool-spilleren. 

– De ville aldri at jeg skulle spille fotball, så jeg måtte gå på skole for å gjøre andre ting. Men nå har jeg klart det, så jeg har motbevist dem, sier Mané om sine nærmeste, som trolig har endret synet sitt på fotballen i dag. 

Gir tilbake til samfunnet

Underveis i sin profesjonelle karriere har Mané bidratt med penger til ulike sykehus i Senegal, men det ønsker han helst ikke å få noe oppmerksomhet for. 

– Jeg vil helst ikke snakke som disse tingene. Jeg mener at folkene trenger det, så jeg gjør det jeg kan. 

Senegaleseren forteller også at sympatiene for europeiske klubber har endret seg siden han selv begynte å spille for Liverpoool. 

– For to år siden var det ikke slik, det var flere Manchester United-, Barcelona- og Real Madrid-fans, men nå er det Liverpool som gjelder. 

– Det er som at landslaget spiller de gangene Liverpool spiller. Det vil bli veldig stort om vi vinner ligaen. 

27-åringen får også veldig god mottakelse når han først er i hjemlandet. 

– Ja, det forsøker i alle fall det de kan. De er bare stolte og glade for å se at jeg har kommet på det nivået jeg er. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]