Klopp:– Verken Milner, Henderson eller Shaqiri er klare

Jürgen Klopp om skader, virus og Watford på dagens pressekonferanse.

28. feb 2020 kl 12.00 Arve Vassbotten

Klopp om Global Scous day og om han føler seg som scouser nå:

– Jeg er halvveis scouser nå. I forrige uke ble jeg tildelt en pris som æresscouser av Garry Marsden. Jeg liker godt å identifisere meg med regionen jeg er i. Jeg gjorde det i Mainz, og i Dortmund, og nå her.

– Når folk kommer hit på besøk liker de godt måten de har blitt behandlet på. Vi ønsker bare å oppføre oss som normale mennesker. Utfordringen blir å bringe den atmosfæren til Kirkby også. 

Om Watford-kampen: 

– Jeg kjente ikke til Nigel Pearson så godt før han kom til Watford. Han har en veldig interessant historie. Han har gjort en veldig bra jobb, og man kunne se den påvirkningen han har hatt. Selvsagt har de fire siste kampene vært en krise resultatmessig for dem, men ikke en krise på måten de spiller på. De spiller bra. 

Om skader: 

– Verken Milner, Henderson eller Shaqiri er klare til Watford. Milner er kanskje tilbake mot Chelsea, og Henderson og Shaqiri nærmer seg. 

Om koronaviruset: 

– Vi har ikke tenkt på å gjøre noen endringer for preseason ennå.Vi stoler på hva det medisinske støtteappratet sier. Vi tar det veldig alvorlig, men vi kan ikke unngå alt. Dette er ikke noe fotballproblem, men et samfunnsproblem. Forhåpentligvis finner smartere folk ut av dette. 

– Vi har ikke sagt til noen at ikke skal ta hverandre i hendene. Vi kan ikke gjøre mer enn det vi gjør her. Vi har ikke fått beskjed om å ikke spille, så det gjør vi. Men fotball er en kontaktsport. Det er i andre deler av verden der det er vanskeligere. 

Om tre kamper på rad mot bunnlag:

– Jeg trengte ikke noe bevis på styrken i ligaen. Man kan ikke forstå når Norwich og West Ham spiller mot oss at de er på bunnen av tabellen. Watford vil bli en fysisk kamp, og vi trenger å være klare for dette. 

– jeg tenkte alltid at når laget mitt ikke hadde kvaliteten til andre at de fortsatt hadde en stor sjanse. Det er slik andre lag ser det når de møter oss, og vi må være klare. Vi må sørge for at alle ser hva det betyr for oss. 

Om reklamevideoen som ble lagt ut denne uka: 

Flere Liverpool-spillere deltok i en reklamefilm for Chaokoh, som har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier. Klopp fikk spørsmål om han ser en fremtidig skuespillerkarriere for noen av dem.

– Ja, men ikke for alle, sa han til latter fra salen. 

– Jeg var så stolt, det var veldig morsomt. Vi snakket mye om den i går. Jeg tror dette var første gang mange hørte Joel snakke. 

Om å havne under mot West Ham:

– Jeg så kampen på nytt, og det hjalp oss litt å havne under 2-1, for retningen på kampen ble annerledes etter det. Det var mye tid igjen da vi havnet under. Jeg visste ikke at det var første gangen vi havnet under siden Villa, men guttene reagerte bra. 

– Men det betyr ikke at vi ønsker å havne under for å komme i gang. Jeg så ikke noen tegn til undervurdering. Det er en lang sesong og konsentrasjonen kan falle til tider i kamper. Det er eksepsjonelt hvor hardt guttene kjemper for å få resultater. 

Om Keita vs Ox på midtbanen: 

– De kjemper ikke mot hverandre. De har forskjellige ting ved seg, Men Keita kan selvsagt spille bedre, men OX kom på og ga oss en ny retning. I ulike situasjoner trenger du ulike spillere, og de er alle eksepsjonelle. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]