Pressekonferanse:– Vi føler oss ikke som vinnerne av Champions League forrige sesong, men som en av kandidatene til å vinne Champions League denne sesongen

Trent Alexander-Arnold og Jürgen Klopp møtte pressen kvelden før møtet med Atletico Madrid.

17. feb 2020 kl 19.33 Einar Kvande

Du kan se pressekonferansen i vinduet over.

Det var Trent Alexander-Arnold og Jürgen Klopp som svarte på spørsmål fra journalistene. 

Trent førstemann ut

– Dette stedet bringer frem gode minner for oss. Her var det mange drømmer som gikk i oppfyllelse. Men vi kan ikke fokusere for mye på fortiden. Vi har en jobb å gjøre i morgen kveld.

Cafu har tippet at Trent Alexander-Arnold er en fremtidig Ballon d'Or-vinner.

– Det var veldig flotte ord fra en legende i denne sporten. Jeg er veldig takknemlig for de ordene. Men for meg handler det om å vinne trofeer med laget.

– Vi ønsker å oppnå så mye som mulig. Vi ønsker å ta vare på sjansene mens vi har muligheten. Og vi har så stor respekt for motstanderen som mulig. Dersom vi har den riktige mentaliteten, har vi en sjanse i alle turneringer. Vi går til kampen med selvtillit.

Trent fikk spørsmål om lagkamerat Joe Gomez.

– Ja, han har vært strålende. Det så vi forrige sesong også. Han har hatt noen frustrerende skader, men har vært tålmodig. Så snart han fikk sjansen igjen, tok han den med begge hender. Alle de tre midtstopperne som har spilt sammen med Virgil har vært verdensklassse. Det er ingen overraskelse for meg at de har prestert på denne måten.

– Opp gjennom årene har vi blitt vant til ulike lag og ulike taktikker. Vi kan takle det. Vi forstår hva vi har i vente. Det blir vanskelig, men vi vet hva vi må gjøre.

– De beste spillerne i verden ønsker å nå til dette stadiet, hvor man vinner finaler og trofeer. Dersom vi ønsker å være et av de beste lagene i verden, må vi nå lenger enn dette. Vi vet vi er i stand til det.

– Jeg vil ikke si vi har en psykologisk fordel. Men vi har tro på oss selv, og har selvtillit som lag.

Trent fikk også spørsmål om Alisson Beckers gode form.

– En verdensklasse-keeper. Trolig den beste i verden. Vi er takknemlig for at vi har ham på laget.

MØTTE PRESSEN: Trent Alexander-Arnold var like rolig og behersket som han er på banen.

MØTTE PRESSEN: Trent Alexander-Arnold var like rolig og behersket som han er på banen.

Klopp rundet av pressekonferansen

– Å spille mot Atletico er noen av det vanskeligste du kan gjøre som fotballspiller. De har ikke spilt så dårlig denne sesongen som folk hevder.

– Jeg aner ikke som Trent vil vinne Ballon d'Or. Jeg elsker Trent, og beundrer hans egenskaper. Dette var en veldig positiv melding fra Cafu, men svarene jeg gir kan kun skape problemer. Det er så mange spillere som kan vinne Ballon d'Or. Trent har stort potensial, så takk til Cafu for at han er en veldig hyggelig fyr!

Klopp er ubeseiret i møter over to kamper i Champions League med Liverpool.

– Vi ser oss selv som et lag som kan nå finalen, og som kan vinne turneringen. Men vi er ikke det eneste laget som kan det, men ett av dem. Det skal vi forsøke å vise folk.

– Fotball handler ikke om hva som er attraktivt, men om hva man har suksess med. Atletico er attraktive. De har fart, er aggressive, og har en klar filosofi. Jeg vet vi er i Tiki-Taka-landet, men jeg er fra Tyskland. Jeg beundrer slike ting. 

– Dersom det er ett lag du må spille opp mot ditt absolutt beste mot, så er det Atletico. De gir deg absolutt ingen presanger. Dersom du jobber så hardt som mulig, så har du en sjanse. Gjør du ikke det, har du ingen sjanse. Det er grunnen til at de har vært i så mange europeiske finaler.

– Noen av de beste kampene vi har spilt har vært bortekamper. Bayern München-kampen var den beste kampen jeg har sett, og mot Barcelona spilte vi også bra selv om vi tapte 3-0. Og vi vet at når vi spiller på Anfield er vi en skikkelig trussel.

– Jeg tror ikke Atletico har møtt et lag som vårt. Vi må ikke glemme det. Vi er også ganske godt organiserte, vil jeg påstå.

– Vi føler oss ikke som vinnerne av Champions League forrige sesong, men som en av kandidatene til å vinne Champions League denne sesongen.

– Folk sier at jeg er følelsesladet på sidelinjen. Dersom jeg er på nivå fire, så vil jeg si at Diego Simeone er på nivå 12. Jeg er på barnehagenivå sammenlignet med ham! Hvor lenge har han vært her? Åtte år? Hans lag er alltid organisert i verdensklasse, så det gjør ham til en av de beste managerne som finnes. Vi har møttes et par ganger, og har utvekslet noen meldinger etter store seiere eller store tap. I morgen møtes vi i offisiell kamp for første gang. Det blir interessant. Han var en spiller i verdensklasse. Jeg var det ikke. Det er åpenbart.

Klopp forstår lite av kritikken som har vært rettet mot Simeone denne sesongen.

– Kan jeg forstå den? Dette er fotball. Han har vært her i åtte år, og i sju av dem har han vært mer suksessfull enn Atletico har vært de siste 50 årene. Det måtte forandre laget, og folk gir deg ikke tid.

– Den største favoritten i denne turneringen er PSG. Nå er det de som har presset!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]