– Det er ikke den Diego Costa vi kjenner

Det kan være Atletico-manager Diego Simeone vil overraske med taktikken på Anfield.

10. mar 2020 kl 23.37 Kenneth Baraas

I podkasten «The Totally Football Show» diskuterer Julien Laurens, Rafa Honigstein og Alvaro Romeo rundt storoppgjøret mellom Liverpool og Atletico Madrid. 

– Vi vil nok se et lignende kampbilde som i Madrid. Liverpool vil for det meste ha ballen inne på banehalvdelen til Atletico, og jeg tror det er uungåelig at Liverpool ikke får sjanser på hjemmebane, sier Alvaro Romeo fra talkSport, som har stålkontroll på spansk fotball. 

– Atletico spilte den perfekte kamp mot Liverpool sist, men det har ikke vært trenden denne sesongen. Siden de spilte mot Liverpool, så har de sluppet inn fire mål.

Sterkere tropp

Romeo fremhever at Atletico stiller styrket til dette oppgjøret, kontra hva som hva tilfellet på Wanda Metropolitano. 

– Men de har også spilt med større selvtillit etter kampen mot Liverpool, og det har hjulpet med at Joao Felix er tilbake. Hver gang han har ballen i beina så skjer det noe spesielt, fortsetter Romeo. 

– Atletico har en sterkere tropp nå enn for tre uker siden. Spesielt med Joao Felix, men også Kieran Trippier. Jeg vet dog ikke om Lemar er tilbake, men jeg kan nesten ikke huske noe han har gjort bra i hans tid i klubben. Men med Joao Felix tilbake, vil Atletico være sterkere i kontringsspillet. 

SCORET I HELGEN: Joao Felix tilfører en ekstra dimensjon i Atleticos offensive spill. Her feirer portugiseren scoring mot Sevilla i helgens La Liga-runde.

SCORET I HELGEN: Joao Felix tilfører en ekstra dimensjon i Atleticos offensive spill. Her feirer portugiseren scoring mot Sevilla i helgens La Liga-runde.

Preget av skade

Men en annen spiller som er tilbake fra skade virker ikke å være tilbake på sitt beste. 

– Diego Costa er også tilbake, og jeg må si noen ord om ham. Han har hatt en ganske komplisert operasjon, og han har fått en metallplate bak i ryggen, sier Romeo.

– Det ble sagt at Costa trakk seg fra en treningsøvelse for litt siden fordi han var redd for å gå i dueller. Mot Joe Gomez og Virgil van Dijk så ønsker du en angriper full av selvtillit. Det er ikke den Costa vi kjenner. Han virker å være litt svekket etter den operasjonen.

Overrasker med taktikken?

Det forventes at det spanske laget vil legge seg lavt og gjøre det vanskelig for Liverpool, men den lille formsvikten til de røde kan være med å endre på planene til Simeone. 

– Kanskje Simeone vil overraske og tilnærme seg kampen annerledes. Det kan være at de ønsker å stå høyere i banen og for eksempel presse Fabinho, etter å ha sett de siste kampene til Liverpool. Heller sette Liverpool under press, i stedet for å bare la dem ha ballen, sier Rafa Honigstein, journalist hos blant annet The Athletic. 

– De (Liverpool) har vært litt ute av form i Champions League-sammenheng denne sesongen, men det er kanskje det som skjer etter man har vunnet turneringen, og når man fokuserer på å vinne ligaen. De har sett litt mindre skarpe ut i det siste, men jeg tror det snur hvis de klarer å holde seg i turneringen, sier Julien Laurens, journalist hos ESPN og BT Sport. 

Hør hele episoden på Spotify eller iTunes.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]