Timo Werner veier Liverpool og Manchester United opp mot hverandre

Den tyske angriperen har igjen snakket om sine fremtidsplaner.

10. mar 2020 kl 20.13 Kenneth Baraas

Overgangsryktene rundt RB Leipzig-spilleren vil nok ingen ende ta før det kommer en avgjørelse om 24-åringens fremtid. Werner kobles kraftig til Liverpool, og det skal angivelig eksistere en utkjøpsklausul som lyder 51 millioner pund. Den klausulen har en frist til starten av april, ifølge The Athletic. 

I kveld spiller RB Leipzig for videre avansement i Champions League, der de møter Tottenham til dyst. Det tyske laget leder allerede 1-0 etter bortekampen i London, etter at Werner scoret på straffe.

To valg

Angriperen har dog funnet tid til å snakke med Sky Sports om sine fremtidsplaner. Werners vurdering går ut på om han ønsker å gå til et lag helt i toppsjiktet eller et lag som er under utvikling. 

– I denne perioden av en profesjonell fotballkarriere, så har man to valg. Det første er å gå til et lag som Liverpool eller Manchester City. De har velfungerende lag med fantastiske managere, sier 24-åringen, som har scoret 21 mål på 25 ligakamper denne sesongen. 

– Men så blir spørsmålet: ønsker du å gå til et slikt lag, der konkurransen er beinhard for alle spillerne - og ønsker man å ta del i det? Det er noe som må overveies.

– På den andre siden er lag som har vunnet store titler tidligere, men som ikke konkurrerer på det høyeste nivået lenger. Manchester United mener jeg er ett av disse lagene, sier Werner videre.

– Så det er opp til meg å vurdere om jeg ønsker å ta del i et nytt lag, for å bygge noe nytt, eller ønsker jeg å bli her for å skape noe stort?

RB Leipzig - Tottenham spilles forøvrig kl. 21:00 og vises på TV 2 Sport 1, TV 2 Sumo og Viaplay, der Werner starter for hjemmelaget. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]