Forhandlingene kan starte allerede i midten av mars

En klausul i kontrakten til Timo Werner gjør at Liverpool må handle raskt for å spare penger.

27. feb 2020 kl 09.18 Kenneth Baraas

Ryktene rundt en mulig overgang for den tyske angriperen forsterkes fra uke til uke. Storscoreren, som står notert med 33 scoringer i alle turneringer denne sesongen, hjelper også til med å kaste ved på bålet. 

– Jeg vet at Liverpool er det beste laget i verden for øyeblikket. Når jeg linkes til det laget blir jeg veldig stolt, sa Werner etter seieren mot Tottenham i Champions League.

– Det er gledelig, men jeg vet at Liverpool har mange gode spillere, og jeg må forbedre meg og lære mye for å komme på det nivået og spille der, sa han videre.

– Jürgen Klopp er verdens beste trener. Det er mye som taler for at spillestilen min ville passe Liverpool.

Klausul

Werner virker å bruke media som en arena til å flørte med ligalederen i Premier League, og The Athletic har kommet med informasjon som viser at en eventuell forhandling mellom RB Leipzig og Liverpool kan finne sted innen kort tid.

Det velinformerte fotballnettstedet skriver at Werner har en klausul i kontrakten som gjør at han kan kjøpes fri for 51 millioner pund, men at denne klausulen går ut i april. 

Hvis Jürgen Klopp skulle bestemme seg for å signere angriperen, så vil trolig forhandlingene starte allerede i midten av mars. Den samme måneden som Liverpool angivelig skal ha utført forhandlingene med spillere som Fabinho og Alisson Becker. 

The Athletic mener også å vite at Manchester United og Barcelona skal være interesserte, men at Werner venter på å se om hans førstevalg vil gjøre et trekk - altså Liverpool. 

De rødes manager skal være interessert i å forsterke den offensive frontrekka, ettersom Afrikamesterskapet er blitt flyttet tilbake til vinterstid. Med Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita på reisefot midt i sesongen, virker det naturlig å tilføre enda mer kvalitet til troppen i sommerens overgangsvindu. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]