Vi fulgte pressekonferansen– Vi kan ikke være redde for å ryke ut

Jürgen Klopp og Andy Robertson møtte pressen.

10. mar 2020 kl 13.56 Arild Skjæveland

I morgen kommer Atletico Madrid til Anfield, og Liverpool må snu 1-0 for å ta seg til kvartfinale i Champions League.

Jürgen Klopp og Andy Robertson har møtt pressen. Du kan se pressekonferansen i videovinduet over, eller lese hva som ble sagt i denne saken.

Pressen er plassert et stykke lenger bak i lokalet enn vanlig til pressekonferansen på Anfield i dag. Det er nok på grunn av Korona-viruset, som nå har gjort at en rekke kamper i europacupene skal spilles for tomme tribuner denne uken og neste. Også La Liga går for tomme tribuner de neste to ukene.

Andy Robertson er den første som skal svare på spørsmål fra pressen.

Robertson er skadefri

– Ankelen har føltes bra siden vinterpausen. Den uken med fri har hjulpet. Fredag kjente jeg noe i hamstringen. Og trodde det gikk bra, men jeg sto over for å være føre var, og Milner ble kåret til banens beste!

Vil ikke snakke om ligatittelen

– Fokuset vårt er på denne kampen. Vi kan ikke påvirke det som skjer med Man City. Vårt fulle fokus er her. Dersom vi vinner her, er det alt som betyr noe.

Må opp et par hakk fra forrige møte

– Vi hadde ingen skudd på mål i Madrid, så dersom det skjer igjen så går vi ikke videre. Jeg tror vi vil ha ballen mest igjen, men det er hva du gjør med den som teller. Vi må skape flere sjanser, men også holde nullen for å gi oss en best mulig sjanse.

– Vi må ha en komplett Liverpool-prestasjon, og dersom vi får det så tror jeg vi kan slå alle lag. Alle må være 100 prosent fokusert i morgen.

Citys tap på Old Trafford

– Jeg så kampen, ja. Det var en god kamp og resultatet var til vår fordel! Det var fint å kunne lene seg tilbake og vite at vi hadde gjort jobben vår. Det gjorde at vi er et steg nærmere, men nå må vi gjøre vår del av jobben og fokusere på Champions League.

Om å møte Atletico igjen

– Vi har erfaring fra å møte Atletico nå. Jeg synes vi håndterte det ganske bra. Det var frustrerende til tider, men det vil ikke forandre seg. Det er opp til dommeren å ta seg av det dersom det blir for mye. Vi kan ikke irritere oss over ting vi ikke kan kontrollere.

– Vi vet at vi er ute av Champions League dersom vi ikke er på vårt beste. Dersom vi spiller 'the Liverpool way', slik vi kan, så kan vi slå alle lag. Det er opp til oss å vise det.

Robertson er ferdig, og nå er det Jürgen Klopp.

Første spørsmål er om Korona-viruset og tomme tribuner i Europa

– Det handler ikke om meg som manager, men som menneske. Noen ting er viktigere enn fotball, og vi innser det. Vi trenger tid til å finne en løsning - jeg vet ikke nok.

– Uansett hva som blir bestemt, så vil vi respektere det. 

Oppdatering på Henderson og Alisson

– Hendo er klar.

– Alisson blir ikke klar til derbyet på mandag.

Forventninger til kampen

– Flere skudd på mål.

– Det er bare pause for oss. Vi bruker pausen vanligvis ganske kritisk. I andre omgang lærer vi fra situasjoner og forbedrer oss. Denne gang har vi hatt tre uker, og ikke 15 minutter.

– Vi ønsker å bruke den tiden. Det er mye tydeligere enn før. Noen av fordelene de hadde er nå fordeler for oss.

– Supporterne våre vil være en fordel, og vi må bruke det i kampen. Det må være eksepsjonelt, fordi de forsvarer seg dypt og er farligere på kontringer. Alle spillerne kan være farlige. Dødballer, et rutinert lag. De vet hvordan de skal håndtere alt.

Om Joao Felix

– Wow. Så ung og med slike ferdigheter. En fin kombinasjon. Vi så deres forrige kamp. Det så intenst ut etter en så lang pause, og det vil det også være i morgen. Han har hurtighet, kreativitet og et godt fotball-hode. Han kan skape problemer.

Mané som ble byttet ut til pause sist

– Vi kommer til å nærme det igjen. I en lignende situasjon er det ikke sikkert jeg ville gjort det samme. Vi har en stor sjanse til å komme tilbake i denne kampen. Vi trenger en dommer som er obs på slike ting som dette . Vi må håndtere det.

Kan ikke frykte exit

– Vi kan ikke være redde for å ryke ut. Dersom vi er redde kan vi ikke spille med frihet. Vi vil få sjanser, og vi må sørge for at vi tar dem.

Klopp fikk nytt spørsmål om Korona-viruset fra en argentinsk journalist med base i Madrid. Han ble litt provosert av spørsmålet, som handlet om fysisk kontakt mellom spillerne på banen.

Liverpool - Atletico Madrid spilles onsdag kl. 21.00, og sendes på TV 2 Sport 1, Sumo og Viaplay.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]