Vi fulgte pressekonferansenAlisson er skadet. Henderson kan rekke Atletico Madrid, men er ute i helgen

Se pressekonferansen i videovinduet over, eller les hva Klopp sa i denne artikkelen.

6. mar 2020 kl 13.59 Arild Skjæveland

Liverpool må opp flere hakk etter tapene mot Watford og Chelsea den siste uken, og har muligheten allerede lørdag kl. 13.30, når Bournemouth gjester Anfield.

Vi fulgte pressekonferansen her.

Jürgen Klopp er på plass.

Liverpool FC vil ikke kommentere rapportene om at Naby Keita har mistet et familiemedlem i en bussulykke i hjemlandet.

– Naby har trent, sier Klopp.

Alisson er ute!

Alisson Becker kommer ikke til å stå i morgendagens kamp.

– Alisson har fått en skade på trening. Han fikk den før Chelsea-kampen, og vi ville ikke ta noen risiko. 

– Det er en liten muskelskade i hofta. Vi får vente og se angående neste uke.

Henderson kan rekker Atletico

– Henderson har en mulighet for Atletico, men ikke Bournemouth. Shaq er ikke involvert. 

Korona-viruset

– Svaret mitt fra etter Chelsea-kampen vil ikke endre seg. Vi stoler på tingene Premier League forteller oss. Så ingen håndtrykk, ingen maskoter. Disse folkene sitter sammen hele uken for å avgjøre hva som kan gjøres for å hindre spredning.

– Ellers må vi gjøre det vanlige. Folk med mer kunnskap og som tenker på en løsning for oss alle tar avgjørelser, og da håper og stoler vi på at det er riktig løsning.

Kan vinne 22 på rad i ligaen på Anfield

– Innflytelsen til Anfield er mye større enn jeg trodde, men jeg innså det for en stund siden. Det føles ikke som at vi har vunnet de siste 21 hjemme.

– Vi ignorer ikke det som skjer, men vi må skape en atmosfære og bruke den. Alle må ha riktig tankesett for det.

Bournemouth som motstander

– Vi møter en motstander som kjemper for å bli i ligaen. Angrepsrekken deres er tilbake nå, og de er i en tøff posisjon. Vi respekterer det. Vi ønsker dem alt vel, men ikke i morgen.

– Det handler ikke om rekorder, men om å få en best mulighet til å vinne i morgen.

Atmosfæren på Anfield

– Vi tapte mot Atletico, i en spesiell atmosfære der. Jeg tror ikke jeg startet en dialog om atmosfæren på Anfield. Vi ligger under 2-1 mot West Ham, så hvilket publikum tror jeg 100 prosent kan snu det rundt? De er ansvarlig for de gode tingene. Vi må spille.

– Som lag må vi være klare for å prøve ting som ikke fungerer. Sånn er det - vi må ta risiko. Dersom du ikke gjør det, minker du sjansene dine. Forhåpentligvis vil publikum også være klare, så bra som mulig.

Møte etter tapene

– Vi hadde et stort møte etter Watford og Chelsea. Jeg sa etter kampen at jeg likte mye av dem. Vi slapp inn to mål, fra to situasjoner jeg ikke likte. Det var en intens kamp ellers, helt greit. Det er vanskelig å si når du har tapt, men det er sannheten.

– Etter Watford tenkte jeg at vi måtte snakke mer detaljert, og det gjorde vi. Jeg så en reaksjon fra spillerne mot Chelsea. Vi må bare fortsette. Jeg kan ikke ha et møte der alt er det samme, det fungerer ikke. Motstanderne var sterke, og det var ikke vi.

Mangelen på scoringer

Liverpool har spilt tre kamper de siste ukene uten å score mål.

– Det er vanskelig for meg å ikke skape overskrifter. Jeg er ikke i humør, men jeg er ikke blind. Jeg ser at vi ikke har scoret. Vi har ikke tatt det for gitt tidligere, men det handler om hvordan vi setter opp laget og gjør ting, og hvor bra vi håndterer små tilbakeslag i fotball.

– Det er min jobb å få spillerne tilbake der vi ønsker å være, og der vi føler at vi hører hjemme. Vi vil gi dem all hjelp. I dag trener vi, setter opp et lag, og spiller fotball.

Manageren fikk spørsmål om problemene den siste tiden, og om det er tilfeldig at det kommer etter vinterpausen.

– Ja.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]