Regner med å kunne gi spillerne midlertidige kontrakter for å forlenge sesongen ut på sommeren

Kontraktslengde kan bli en av de store utfordringene dersom sesongen skal fullføres i sommer.

15. mar 2020 kl 20.45 Arild Skjæveland

De aller fleste, med unntak av et par klubber, ønsker at Premier League-sesongen 2019/20 skal fullføres før den nye begynner. Om det vil kunne skje senere i vår, i sommer eller til høsten er uklart, og situasjonen med Korona-viruset utvikler seg for hver time som går.

En av de store utfordringene med å la sesongen spilles i sommer, dersom et eventuelt EM-mesterskap bli utsatt, er at spillernes kontrakter går ut 30. juni.

Spillerkontrakter og overgangsvinduet har av eksperter blitt fremhevet som en av de største utfordringene med å ikke ha en ferdigspilt sesong i løpet av juni måned.

Tror på grønt lys for korttidsavtaler

Matt Law i The Telegraph rapporterer at Premier League-klubbene forventer å få grønt lys til å tilby spillerne på utgående kontrakt midlertidige kontrakter dersom sesongen blir forlenget. 

Ifølge Telegraph-journalisten er det forventet at UEFA vil utsette sommerenes fotball-EM, noe som kan åpne for at Premier League-sesongen forlenges inn i sommeren dersom det lar seg gjøre.

For Liverpool er det tre førstelagsspillere som har kontrakter som går ut 30. juni. Det er Adam Lallana, Nathaniel Clyne og Andy Lonergan.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]